Denisa Crăciun

Înscrieri 2024: Program de accelerare pentru antreprenori români

accelerare

Antreprenorii români se pot înscrie într-un program de accelerare, în cadrul căruia vor primi, printre altele, mentorat și suport pentru ridicarea unei runde de investiții. 

Înscrierile la Venture Accel, cohorta 10, program de accelerare cunoscut sub denumirea de Commons Accel, se fac AICI și se vor încheia pe 10 februarie, ora 00:00.

În programul de accelerare organizat de Institutul de Excelență în Antreprenoriat (IdEA) vor fi selectați 25 de antreprenori.

Cei care vor fi acceptați în program vor beneficia de pregătire pe parcursul a trei module, care includ activități de grup și individuale, workshop-uri, prezentări și sesiuni de mentorat alături de 3 din cei peste 100 de mentori și experți din comunitatea idEA.

„Nu este suficient să ai o pregătire antreprenorială pentru a reuși să ai un business de succes. Realitatea este mai dură și multe startup-uri devin un lifestyle business pentru că nu reușesc să crească de la o lună la alta. Ce le spun fondatorilor este că, în 2024, ei înșiși trebuie să fie primii care ar paria pe șansa lor” - Matei Dumitrescu, Fondator IdEA.

„Dacă ei fac asta și sunt „all in”, atunci noi le oferim toate resursele necesare unei creșteri exponențiale și garantăm că vom aduce la masa negocierii investitorii care să parieze pe startup-ul lor”, mai spune acesta. 

Pentru această ediție aniversară a programului, antreprenorii români selectați vor asimila, timp de 3 luni, cunoștințele și competențele necesare pentru o creștere accelerată și vor primi până la sfârșitul anului 2024 resursele si suportul necesar ridicării unei runde de investiții.

Până acum, 320 de startup-uri au trecut prin program, dintre care peste 30 de antreprenori au ridicat peste 45 de milioane euro. 

Criteriile de admitere sunt centrate pe potențialul fiecărei afaceri, indiferent de domeniul de activitate sau stadiul de dezvoltare.

Programul oferă opțiuni hibride, participanții online având posibilitatea interacțiunii audio-video cu speakerii și restul participanților, pe parcursul întregului program. Toate sesiunile se desfășoară exclusiv în limba română, iar interacțiunea directă dintre participanți, mentori, investitori și echipa IdEA va avea loc față în față.

Mentorii și speakerii din cadrul programului vor împărtăși din experiența lor în următoarele domenii: tech, inclusiv AI, cybersecurity, sau cloud, health, medtech & wellbeing, finTech, sustainability și impact, education, retail și ecommerce, media, food, agritech.

„În plus față de cohortele anterioare, pe lângă subiectele esențiale de business, precum marketing, vânzări, planificare financiară, surse de investiții, Venture Accel se va concentra pe dezvoltarea startup-urilor astfel încât acestea să fie finanțabile chiar în cursul anului 2024 (strategie de business, market fit, câștigare cotă de piață, cashflow pozitiv, scalare și atragere de fonduri potrivite)”, se arată într-un comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro.

Antreprenorii acceptați în program vor fi anunțați în cadrul evenimentului de lansare, care va avea loc pe 30 ianuarie, de la ora 18:00.

Evenimentul de absolvire, Demo Day, este programat pe 11 aprilie. După acest eveniment, toți antreprenorii din program vor intra în perioada de suport post-absolvire de 12 luni și vor beneficia de o evaluare a potențialului de business și finanțare în 2024, din partea lui Matei Dumitrescu, fondator idEA.

Toți acei participanți care vor demonstra potențialul de creștere lunară susținută vor beneficia de consultanță și servicii de suport gratuite pentru a reuși în demersul lor de fundraising. Printre partenerii oficiali ai programului se regăsesc: Fortech Investments, Early Game Venture, Gapminder, RocaX, Sparking Capital, Smart Impact Capital, SeedBlink, Cleverage, Techangels sau Growceanu, dar și fondurile internaționale Fil Rouge Capital si Startup Wise Guys. Până acum, aceștia au investit în peste 30 de startup-uri din Commons Accel.

Parallax

Vizualizari
2521
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri