Denisa Crăciun

Înscrieri 2024: Competiții de soluții climatice, cu premii în bani, organizate în 7 orașe din România

bec-iarba-verde-dreamstime

Antreprenorii din 7 orașe din România pot participa la un hackathon dedicat soluțiilor climatice, cu premii în bani.

Climathon 2024, va avea loc la București, Iași, Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara, Ploiești și Constanța.

În cadrul fiecărui eveniment local de Climathon se vor constitui 5 echipe formate din participanți cu interese diverse. Echipa care va dezvolta cea mai inovatoare soluție de business ce răspunde provocării identificate la nivel local va fi premiată pentru a continua dezvoltarea acesteia. 

Astfel, fiecare echipă câștigătoare din fiecare oraș va primi 5.000 EUR. 

În plus, proiectele locale câștigătoare vor fi luate în considerare pentru a fi incluse pe lista scurtă a inovatorilor selectați pentru etapa Pitch Day a acceleratorului pentru startup-uri din domeniul tehnologiilor verzi Romania ClimAccelerator 2024 categoria Idea stage.

Înscrierile pentru evenimentul care va avea loc la București  s-au deschis deja. Astfel, antreprenorii, pasionații de zona de sustenabilitate studenți, reprezentanții ai instituțiilor publice se pot înscrie AICI, până pe 7 aprilie 2024, individual sau în echipă.  

Evenimentul organizat de Impact Hub Bucharest și EIT Climate-KIC va avea loc pe 20-21 aprilie 2024. Cei selectați vor trebui să dezvolte soluții inovatoare care să răspundă provocării „Oxigen pentru București - Cum putem îmbunătăți calitatea aerului din oraș?”.

Organizațiile și grupurile locale din Iași, Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara, Ploiești și Constanța pot lua parte la această inițiativă globală, organizând evenimente Climathon în orașele lor. Acestea vor beneficia de sprijin în organizarea și comunicarea evenimentului și de o finanțare de 10.000 EUR pentru a implementa eficient hackathon-ul. 

Parallax

Vizualizari
162
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri