Răzvan Tătaru

Înscrieri 2023: Programe gratuite de educație financiară și antreprenorială pentru profesori români

cursuri de educație financiară

Profesorii din România pot participa la programe internaționale de educație antreprenorială, financiară și pentru dezvoltare personală.

Înscrierile pentru anul școlar 2023-2024 se fac AICI în perioada 6 septembrie – 6 octombrie. Mai multe detalii găsiți AICI.

Școlile, liceele și facultățile din România pot accesa programele, proiectele și competițiile „learning by doing” și „project-based”, puse la dispoziție de Junior Achievement România, printr-un parteneriat cu Ministerul Educației.

Activitățile educaționale funcționează după metodologia Inspire – Prepare – Succeed:

  • Inspire: experiență de învățare care contribuie la dezvoltarea unor cunoștințe și abilități de bază, prin acces la materiale educaționale;
  • Prepare: experiență de învățare care dezvoltă abilități, atitudini și competențe, prin acces la webinare, traininguri, cursuri, workshop-uri;
  • Succeed: experiență de învățare aplicată care oferă oportunități în lumea reală a locurilor de muncă, prin acces la Incubatoarele de joburi și antreprenoriat, job shadow sau practică.

Conținuturile naționale și internaționale pot fi derulate la clasă ca disciplină opțională, în mod extracurricular, auxiliar la o altă disciplină, în cadrul orei de dirigenție sau în programele Școală după Școală și Școala Altfel.

Profesorii pot opta pentru înscrierea la programele și proiectele din următoarele domenii:

  • Educație antreprenorială;
  • Educație economică și financiară;
  • Dezvoltare personală;
  • Orientare profesională.

După consultarea broșurii educaționale și în funcție de disciplinele dorite, profesorii interesați își pot deschide un cont nou de utilizator pe platformă și vor încheia un acord pentru implementarea programelor și proiectelor.

Un cadru didactic se poate înscrie la maximum două discipline, având posibilitatea de a accesa toate resursele programelor și proiectelor specifice disciplinelor alese.

Materialele educaționale sunt gratuite, adaptate pentru învățământul hibrid (în clasă și în mediul online) și accesibile de pe calculator/tabletă/telefon.

Profesorii care aleg aceste programe la Curriculum la Decizia Școlii sau Curriculum în Dezvoltare Locală primesc gratuit materiale tipărite, în limita locurilor disponibile.

Parallax

Vizualizari
1298
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri