Claudiu Zamfir

Înscrieri 2023: ClimAccelerator caută startup-uri românești de tehnologii verzi

green-tech-dreamstime.

Startup-urile românești cu idei și soluții inovatoare din zona greentech sunt invitate să se înscrie la o nouă ediție a celui mai complex accelerator dedicat startupurilor verzi la nivel național – Romania ClimAccelerator.

Startupurile din categoria Early Stage sunt invitate să se înscrie AICI, la Romania ClimAccelerator, în perioada 23 mai – 22 iunie 2023, au informat organizatorii, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Ulterior aplicării, antreprenorii vor participa la un bootcamp, în urma căruia maximum 15 vor fi selectați pentru participarea în program. Timp de două luni de zile, aceștia trec printr-o experiență complexă de accelerare ce include, fără a se limita la: workshop-uri de modelare de business, marketing, vânzări, management financiar, consultanță de business și investment readiness, mentorat, sesiuni de pitching și peer sharing.

Înscrierile pentru startup-urile din categoria MVP sunt deschise AICI în perioada 23 mai – 22 august 2023. Cele mai promițătoare și inovative 10 startupuri vor fi selectate la finalul lunii august pentru participarea în program.

Ediția 2023 a Romania ClimAccelerator se încheie în decembrie 2023, cu evenimentul național Demo Day, organizat online & offline, în care finaliștii din ambele categorii își vor prezenta soluția și evoluția din program în fața investitorilor, mentorilor, presei și publicului.  

Programul se adresează startup-urilor cu soluții scalabile și impact pozitiv asupra mediului din două stadii diferite de dezvoltare și oferă sprijin în accelerarea afacerii, acces la know-how, o rețea de consultanți, mentori, investitori și oportunități de finanțare.

Romania ClimAccelerator este o rampă de lansare și creștere pentru inovatorii români care propun soluții tech din zone precum cleantech, waste management, construcții sustenabile, gestionarea emisiilor de carbon, producție sustenabilă, energie regenerabilă, transport sau reciclare. Acceleratorul se adresează startupurilor care sunt în stadiul incipient și au o idee (categoria early-stage) și celor care au deja un prototip validat pe piață (categoria MVP).

În cele două ediții organizate anterior, programul a accelerat 60 startupuri verzi din România, a primit 300+ aplicații din toate regiunile țării, a adus împreună 60+ mentori și experți și a oferit o finanțare totală de 600.000 Euro.  

În 2022, Bluana Foods și Charger.ro, startupuri participante în program, au atras împreună finanțare totală de 458.000 EUR pentru dezvoltarea ulterioară a soluțiilor lor. În 2022, trei startupuri din program au participat la prestigioase conferințe internaționale: Smart City Expo World Congress Barcelona 2022 (Spania), Ecomondo - The Green Technology Expo Rimini 2022 (Italia) și London Build 2022 Expo (Marea Britanie), iar în 2021 patru dintre startupuri au participat la Hello Tomorrow Global Summit, în Paris.

Romania ClimAccelerator este organizat cu sprijinul EIT Climate-KIC, cea mai importantă inițiativă europeană în domeniul inovației climatice, de Impact Hub Bucharest și partenerii principali Raiffeisen Bank România și OMV Petrom.

„Bazându-ne pe succesul primelor două ediții ale Black Sea ClimAccelerator, Romania ClimAccelerator este evoluția naturală a programului, cu focus exclusiv pe ecosistemul local, bazat pe următorii piloni: conștientizare și inspirație, educație și know-how, pregătirea startupurilor pentru finanțare și investiții, scalabilitate și sprijin ulterior, crearea unui ecosistem de inovatori, factori de decizie și actori cheie și generarea de impact pe termen lung. Ne bucurăm să avem alături de noi, pentru a treia ediție la rând, parteneri strategici care înțeleg importanța sprijinirii startupurilor din România care, prin inovație și tehnologie, contribuie concret la crearea unui viitor verde, sustenabil”, a declarat Oana Craioveanu, cofondator Impact Hub Bucharest. 

Parallax

Vizualizari
395
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri