Denisa Crăciun

Înscrieri 2023: Accelerator pentru startup-urile românești din domeniul sănătății

Pre-accelerator pentru startup-uri tech românești în 2022

Startup-urile românești care dezvoltă soluții în domeniul sănătății se pot înscrie la un program de accelerare unde vor primi suport și mentorat.

Înscrierile la LevelUP Health & Life Sciences Accelerator se fac AICI și sunt deschise până pe 2 aprilie 2023.

Prin intermediul acceleratorului echipele vor primi suport din partea experților pentru accelerarea comercializării, validării, promovării și vânzării soluțiilor, obținerea autorizațiilor sau accesarea surselor de finanțare.

Înscrierile sunt deschise tuturor startup-urilor aflate la început de drum din regiune, deja înregistrate la Registrul Comerțului, care dezvoltă soluții în domeniile științelor vieții, respectiv sănătății.

Pot să se înscrie în program și echipe care au doar un prototip, însă vor trebui să își ia angajamentul creării unei societăți comerciale până la finalul programului de accelerare.

Vor fi 10 întâlniri pe o perioadă de 6 luni, în format hibrid, în Cluj-Napoca.

Programul va începe cu un bootcamp unde participanții vor cunoaște experții programului cu ajutorul cărora vor alcătui un plan („roadmap”) a parcursului lor în accelerator.

În baza acestui plan, startup-urile vor gândi și implementa activități specifice folosind resursele puse la dispoziție în cadrul acceleratorului pentru a valida ipotezele de business care stau la baza soluțiilor și a ajunge mai aproape de obiectivele lor.

Între întâlnirile fizice accentul va cădea pe execuția planului și a activitățile de mentorat, echipele având acces direct la oricare din experții programului și întâlniri 1 la 1 cu aceștia.

La finalul întâlnirilor, echipele vor putea aprofunda în cadrul unor workshopuri avansate subiecte și tematici relevante afacerilor lor precum:

  • obținerea acreditărilor pentru dispozitive medicale;
  • protejarea proprietății intelectuale;
  • promovarea și vânzarea soluțiilor;
  • dezvoltarea parteneriatelor strategice și networking;
  • atragerea finanțărilor publice și private;
  • validarea problemelor sau soluțiilor etc.

Va exista și programul Demo Day-ul unde startup-urile vor avea ocazia să convingă investitorii sau alți parteneri să se alăture cauzei lor.

Valoarea programului este de 8.000 euro per echipă. 

Programul este lansat de INNO, departamentul responsabil cu inovarea și atragerea investițiilor al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, împreună cu EIT Health în cadrul programului Drive.

Parallax

Vizualizari
818
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri