Smile Media

[P] Înregistrarea mărcii la OSIM este o cerință obligatorie pentru a obține 100 de puncte în cadrul proiectului Femeia Antreprenor

Agentia TAS

Programul național multianual prentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor antreprenor din sectorul IMM pe scurt Femeia Antreprenor - Women Tech a intrat pe ultimii 100 metri. Acesta are scopul de a creșterea gradul de tehnologizare și digitalizare a societăților care au în componența acționaratului o femeie cu procent de minim 50%. Valoarea maximă a finanțării este de 200.000 lei, iar pentru a obține punctaj maxim la acest proiecte, adică 100 de puncte, aplicantul trebuie să dea o declarație pe propria răspundere că la data decontului va avea dovada înregistrării la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci a unui drept de proprietate industrială.

“Primim zeci de telefoane zilnic privind timpul și modalitatea de obținere a acestui drept, astfel am considerat oportun să venim cu o clarificare asupra acestui aspect, care poate schimba șansele la finanțare în cadrul programului, fiind un criteriu care se punctează cu 10 puncte în grila de punctaj și care este decisiv în obținerea finanțării.” afirmă Adina Țimonea, avocat specializat în drept comercial și fondator Agenția TAS care se ocupă cu protejarea proprietății intelectuale și înregistrarea mărcilor la OSIM sau EUIPO.

avocat specializat în drept comercial și fondator Agenția TAS care se ocupă cu protejarea proprietății intelectuale și înregistrarea mărcilor la OSIM sau EUIPO.

Drepturile de proprietate industrială sunt: mărcile, indicațiile geografice, brevetele, desene/modele înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM).

Cel mai rapid mod de a fi proprietarul unei drept de proprietate industrială este înregistrarea unei mărci la OSIM. Chiar dacă procedura de înregistrare a unei mărci la OSIM durează minim 8 luni, dovada deținerii unei drept de proprietate industrială va putea fi justificată și depusă la data decontului în cadrul proiectul Femeia Antreprenor.

Foarte multe antreprenoare au demarat deja procedura de obținere a dreptului de proprietate intelectuală, astfel incât să se asigure că vor obține la timp acest drept, mai mult este un drept care îți poziționează brandul pe care îl dezvoltă compania ta în comparație cu ceilalți competitori din domeniu, indiferent dacă aplici sau nu pentru această finanțare este important să iți înregistrezi un brand propriu sau o marcă înregistrată pentru domeniul în care activezi.

Ce se poate înregistra ca marcă la OSIM?

Este important de știut că pot fi înregistrate ca marcă: cuvinte, combinații de cuvinte, logo-uri,  litere sau numere, ambalajul unui produs, forma unui produs, simboluri sau orice poate fi reprezentat într-o anumită formă, cu condiția să fie unic.

Pentru proiectul Femeia Antreprenor este recomandat ca solicitantul să își înregistreze nume sau logo-uri inovative și fanteziste tocmai pentru ca procesul de înregistrare a mărcii să fie unul sigur, fără opoziții sau alte refuzuri din partea OSIM.

„Pentru a evita eventuale refuzuri din partea OSIM sau opoziții de la persoane interesate/competitori, Agenția Tas face o verificare minuțioasă a denumirii sau logo-ului care se dorește a fi înregistrat la OSIM.”, a adăugat Adina Țimonea

Despre Agenția TAS

Agenția TAS este o companie cu 10 ani de experiență care oferă suport juridic și îndrumare în protejarea drepturilor de autor și de creație intelectuală, deținând titlul de reprezentanți în fața Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) și fiind autorizați la nivel național de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM).

Echipa TAS este alcătuită din avocați specializați în domeniul proprietății intelectuale și în dreptul comercial, cu o vechime de peste 12 ani în domeniu, care oferă clienților servicii complete la standarde ridicate. Prin intermediul departamentului de proprietate intelectuală, oferă suport juridic și îndrumare în protejarea drepturilor de autor și de creație intelectuală, prin înregistrarea lor la nivelul Uniunii Europene (mărci, brevete, logo-uri, expresii).

Membrii Agenției TAS dețin titlul de reprezentanți în fața Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) și sunt autorizați la nivel național de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM).

De asemenea, sunt membri ai AIPPI (Asociaţia Internaţională pentru Protecţia Proprietăţii Intelectuale), care este cea mai importantă organizație internațională dedicată dezvoltării și îmbunătățirii regimurilor legale pentru protecția proprietății intelectuale (PI).

Parallax

Vizualizari
6017
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 392
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri