Redactia StartupCafe.ro

BT Mic: 10 idei de afaceri românești se lansează online, reinventându-se

Thumbnail

Zece clienti BT Mic au participat in noul program de accelerare destinat afacerilor mici initiat de BT Mic, iar azi isi lanseaza online afacerea. Programul este o noua etapa in parteneriatul de lunga durata dintre BT Mic si Facilitatea de Dezvoltare a Fondului European pentru Europa de Sud-Est (EFSE DF).
 

Detalii:

 • Programul Start Online a inceput in martie 2021, fiind destinat microintreprinderilor si intreprinderilor mici care doreau sa aiba inclusiv prezenta online.
 • 30 de firme au fost selectate initial pentru a participa si beneficia de sesiuni de instruire dedicate si sfaturi personalizate cu privire la extinderea afacerilor in mediul online.
 • 10 companii au avansat in faza de realizare a magazinelor online: Office Vision, ABM Kids, Caramel Gold, Stefara Decor, Sezon Coffee Roasters, Himera Vet, Isabela Teodor, Miclean Zootehnia, Wowzaaa Treats si Kosmo Line Spa. Firmele selectate au prezenta in 7 orase din Romania, iar ca profil de activitate sunt foarte diverse: cafenea, comert cu papetarie, produse de patiserie, pet shop, jucarii si imbracaminte pentru copii, produse cosmetice, florarie, design si productie vestimentara.
 • Colaborarea dintre BT Mic si business-uri continua inca trei luni de la lansarea de azi a site-urilor, timp in care antreprenorii vor beneficia de consultanta privind gestionarea business-ului online.
 • Initiativa Start Online by BT Mic este o premiera pentru Grupul Financiar Banca Transilvania prin adresabilitate si etape specifice, care cuprinde consultanta pentru gestionarea afacerii online, realizarea efectiva a magazinului online, familiarizarea cu strategiile de vanzare si de marketing, suport pentru etapele de lansare si post-lansare a magazinelor, precum si monitorizarea rezultatelor si implementarea ideilor noi.
 • Partenerii programului care au asigurat know-how-ul si serviciile necesare trecerii in online sunt: ​​MTH Digital - agentie de digital marketing (partener principal), GoMag - furnizorul platformei digitale pentru magazinele online, TRUSTED - ajuta antreprenorii sa fie la curent cu legislatia actuala si sa aplice bunele practici ale comertului electronic, Hosterion - asigura gazduirea site-urilor si a magazinelor online, respectiv GPeC, principala comunitate e-commerce si cel mai mare organizator de evenimente si cursuri de e-commerce din Romania. 

 

Declaratii:

 • Cristina Sindile, Director General, BT Mic: “Initiativa StartOnline by BT Mic vine in intampinarea afacerilor mici care doresc sa isi scaleze business-ul in online. In ultimul an am stat foarte aproape de clientii nostri si am realizat care le sunt dificultatile legate de folosirea online-ului ca si canal de vanzare. Drept urmare, s-a nascut acest program de accelerare a afacerilor mici in online. Este un program integrat, complet, in care ne-am propus sa parcurgem cu antreprenorii toate etapele necesare pentru a gestiona un business in online: de la evaluarea ideii si pana la ce inseamna gestionarea zilnica a unui business cu prezenta online”.
   
 • Markus Aschendorf, presedintele Facilitatii de Dezvoltare a Fondului European pentru Europa de Sud-Est (EFSE DF), sponsorul proiectului Start Online:  „Suntem incantati ca facem parte din aceasta initiativa intrucat este abordata o constrangere importanta cu care se confrunta microintreprinderile si intreprinderile mici din Romania: lipsa know-how-ului si a capacitatii de digitalizare si sporire a prezentei online. Cu implicarea institutiilor financiare locale, cum este BT Mic, si expertiza consultantilor nostri parteneri, contribuim la transformarea digitala a ecosistemului de business pentru a asigura rezistenta acestuia, pentru a imbunatati rata de supravietuire a companiilor si pentru a sustine crearea locurilor de munca”.
   
 • Raluca Radu, Director General, MTH Digital:  In conditiile in care sectorul e-commerce a depasit 5,6 miliarde de EUR vanzari online in 2021, conform estimarilor ARMO si GPeC, este deosebit de important pentru afacerile romanesti sa isi dezvolte prezenta online si sa ajunga astfel sa isi creasca cifra de afaceri. La MTH Digital ne propunem sa sustinem antreprenorii care doresc sa se promoveze online si ne bucuram sa facem parte din demersul Start Online by BT Mic”.

Blogul BT Mic are o sectiune dedicata acestui program de accelerare, care cuprinde povestea fiecarui business sustinut si sfaturi practice din partea partenerilor Start Online by BT Mic.

Ce este BT Mic

BT Mic este una dintre companiile Grupului Financiar Banca Transilvania, care completeaza rolul bancii de sustinere a oamenilor intreprinzatori. Se adreseaza firmelor cu cifra de afaceri anuala de pana la 1 milion de lei, din toate domeniile de activitate. Pana acum, BT Mic a sustinut peste 15.000 de afaceri mici sa creasca. Compania ofera mai mult decat finantare, prin promovarea clientilor pe Blogul BT Mic, cele mai recente initiative fiind Si eu sunt client BT Mic si Cumpara de la o afacere mica.

Ce este EFSE

Facilitatea de Dezvoltare a Fondului European pentru Europa de Sud-Est (EFSE DF) a fost creata in 2006 pentru a sprijini obiectivul fondului de finantare a dezvoltarii. EFSE DF ofera asistenta tehnica personalizata, instruire si suport institutiilor, organizatiilor si persoanelor din sectorul financiar si din ecosistemul mai larg. Prin extinderea capacitatilor, deschiderea accesului la resurse, promovarea celor mai bune practici pentru finantare durabila si multe altele, EFSE DF multiplica impactul si extinderea fondului, creand conditii favorabile pentru ca antreprenoriatul durabil sa prospere. Pentru mai multe informatii despre Fondul European pentru Europa de Sud-Est, accesati: www.efse.lu.

Parallax

Vizualizari
945
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 018
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri