Denisa Crăciun

Idei de afaceri: 15 startup-uri selectate la programul de accelerare Advancing AI, lansat de Google și Techcelerator

1advancing

15 startup-uri au fost selectate la Advancing AI, program de accelerare organizat de Techcelerator și Google pentru antreprenorii din Europa de Sud-Est care dezvoltă produse cu ajutorul Inteligenței Artificiale.

În total, în program s-au înscris 114 startup-uri din 36 de țări. Doar 15 au fost selectate, 8 dintre acestea fiind din România, iar restul din Turcia, Polonia, Ucraina, Bulgaria, Serbia și Georgia.

Startup-urile care vor să se preînscrie pentru ediția următoare a Advancing AI o pot face AICI, iar din luna martie vor avea acces la întâlniri de consultanță și validare.

Ideile de afaceri selectate în program

Startup-urile selectate la categoria MVP:

 1. Alter Medicodezvoltă un marketplace și un framework de gestionare a datelor pentru furnizorii de servicii de asistență medicală prin centralizarea de aplicații pe bază de algoritmi de Inteligență Artificială (IA).
 2. PanSafeKidsdezvoltă o aplicație care sprijină părinții și copiii să detecteze și să prevină hărțuirea cibernetică și alte amenințări digitale.
 3. TaoTechnologydezvoltă un firewall alimentat de Inteligența Artificială, oferind abilitatea de procesare a datelor și de luare a deciziilor în timp real pentru a proteja aplicațiile web împotriva atacurilor cibernetice.
 4. EDNEOS este un asistent educațional pentru evaluarea cognitivă a utilizatorilor, identificarea și corectarea lacunelor, generarea și transmiterea de conținut într-un mod captivant, asigurând o creștere a performanței de învățare.
 5. Chargers On Wheels – dezvoltă o aplicație mobilă care guvernează peste infrastructura existentă de charging, oferind o mai bună monitorizare și experiență a utilizatorului.
 6. TeachableHub – dezvoltă o platformă care aduce la un loc echipele de Machine Learning, permițându-le să creeze și să livreze produse bazate pe ML, fără a fi nevoie de MLOps. Această soluție oferă scalabilitate și elimină costul infrastructurii costisitoare.
 7. YellowPad – dezvoltă un sistem de recunoaștere a obiectelor în timp real pentru a ajuta oamenii și platformele de streaming să-și modereze conținutul video pentru a preveni vătămarea, facilitând monetizarea conținutului video.

Startup-uri selectate la categoria Investment Readiness:

 1. ZayaAIdezvoltă o platformă dedicată medicilor patologi pentru diagnosticarea și colaborare la distanță (telepatologie), scăzând timpul de diagnosticare, costurile de laborator și rata erorilor umane.
 2. Costifier dezvoltă un software de învățare automată de predicție a prețului furnizorilor și evaluarea experienței pe care aceștia urmează să o ofere pentru produsele furnizate pentru a ajuta la selecția furnizorilor rentabili și cu potențial pe termen lung.
 3. Agora Robotics dezvoltă un ecosistem de roboți mobili autonomi (hardware si software) care contribuie la automatizarea proceselor logistice și curățenia pentru companii care au în administrare depozite sau spații largi - retaileri, aeroporturi, centre logistice.
 4. Eyelet.io dezvoltă o platformă are ajută companiile să-și îmbunătățească rata de fidelizare a clienților prin crearea de tururi ghidate, sondaje și anunțuri în aplicație.
 5. UltronAR este o platformă care ajută la construirea intuitivă și rapidă de jocuri AR, fără a fi nevoie de cunoștințe de programare. Jocurile pot fi create de instituții de învățământ, companii, instituții, dar și de persoane care doresc să creeze jocuri din pasiune.
 6. BabyFM dezvoltă un sistem de tip wearable bazat pe IoT pentru monitorizarea continuă a temperaturii corpului, care analizează datele primite și oferă predicții de recuperare (pe baza datelor despre tratament introduse de user) și recomandări privind dozarea medicamentelor.
 7. Hound Bytes – redefinește ideea de Centru Operațional de Securitate as a Service (Security Operations Center as a Service) prin crearea unei platforme care combină informațiile despre amenințări, răspunsul la incidente și analizele de securitate pentru a ajuta companiile să identifice și să atenueze proactiv amenințările cibernetice.
 8. Revisior – este un serviciu de tip Net Promoter Score și de colectare a feedback-ului clienților care ajută brandurile să-și formeze o reputație bună prin îmbunătățirea calității serviciilor. Revisior ajută totodată companiile să identifice rapid și să rezolve problemele clienților, permițând colectarea feedback-ului de pe diverse canale de comunicare: QR, Viber, SMS, e-mail, API, call center.

“În cadrul Techcelerator am inițiat încă din 2020 în parteneriat cu Google for Startups și GapMinder VC programul Advancing AI, un accelerator care adresează specific startup-urile cu soluții de Artificial Intelligence/Machine Learning din România și Europa de Sud-Est. În acești ani am reușit constant să mărim calitatea aplicațiilor și mai ales a rundelor ridicate de companiile alumni. Acum anunțăm companiile selectate pentru a treia cohortă și suntem foarte încrezători în acest program, în mentorii, advisorii și investitorii internaționali cu care lucrăm deoarece fondatorii ne-au dovedit constant cât de rapid putem evolua și maturiza această specializare a industriei tech în regiune. Rundele de peste 20 de milioane de euro realizate în startup-urile alumni pe AI/ML ne-au confirmat foarte pragmatic că acesta este doar începutul acestei afimări”, a declarat Cristian Dascălu, cofondator al Techcelerator și partener GapMinder.

Detalii despre programul de accelerare Advancing AI

Programul de accelerare Advancing AI #3 va dura zece săptămâni și se va încheia în 31 martie 2023.

Echipele își vor prezenta produsele, progresul făcut în timpul programului și planul de creștere în evenimentul bianual Investors Day care va avea loc în luna mai.

Pentru a crește pasul formării companiilor, începând cu această ediție programul include două cohorte (track-uri) paralele și complementare - unul de ”MVP Acceleration”, dedicat companiilor early-stage cu un prototip în curs de validare, și unul de ”Investment Readiness”, care vizează companii cu tracțiune și strategie go-to-market, companii pregătite să ridice runde de tipul pre-seed/seed.

Startup-urile din track-ul de MPV își vor putea valida ideea în piață cu clienți reali, să se lanseze și să-și mărească tracțiunea. Startup-urile din track-ul Investment Readiness vor putea să-și implementeze mai bine strategia de go-to-market și să atragă investiții.

Totodată, ideile de afaceri selectate vor beneficia de un program personalizat de validare și optimizare a business case-urilor în cadrul căruia vor colabora cu mentori cu expertiză tehnică și de business development în domeniul inteligenței artificiale.

Companiile care vor performa cel mai bine în programul de accelerare Advancing AI #3 vor intra direct în programele de atragere de runde de investiții dezvoltate de Techcelerator împreună cu investitorii locali și regionali pentru a accesa rapid piețele internaționale și a dezvolta / extinde proiecte pilot.

Startup-urile vor beneficia și de acces la resursele specializate furnizate de Google.

De asemenea, fiecare companie care participă la programul Advancing AI primește beneficii în valoare de peste 200.000 de euro: acces gratuit Google Cloud, credite Stripe, conturi HubSpot pentru startup-uri, produse software FreshWorks & Notion și altele.

Parallax

Vizualizari
456
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri