Denisa Crăciun

Listă: Idei de afaceri, inclusiv din România, selectate într-un program pentru startup-uri de inteligență artificială

idei afaceri

Au fost selectate 9 startup-uri, inclusiv din România în programul de accelerare Advancing AI, pentru antreprenori cu idei de afaceri bazate pe inteligență artificială.

Cele 9 startup-uri selectate de Techcelerator, organizatorul programului, împreună cu Google for Startups, sunt din România, Turcia, Polonia și Serbia și au fost selectate din 130 de aplicații din peste 20 de țări.

Programul de accelerare Advancing AI 4 se derulează de-a lungul a zece săptămâni și se va încheia la finalul lunii mai, urmand ca startup-urile să intre în perioada de asistență post program.

Cele 9 startup-uri care finalizează programul

  1. Travatar (Polonia) - oferă o soluție care combină securitatea cibernetică și analiza datelor pentru a asigura securitatea site-ului și oferă date de trafic fiabile, identificând procentul de roboți vs utilizatori reali (umani). Soluția utilizează măsuri avansate de securitate, inclusiv biometrie comportamentală și detecție bazată pe Inteligență Artificială și ajută agențiile de marketing și proprietarii de afaceri e-commerce să eficientizeze utilizarea bugetelor de marketing. 
  2. Feyenally (Polonia) transformă modul de îngrijire oftalmologică cu ajutorul EyeTEST - o aplicație mobilă bazată pe inteligență artificială pentru autoexaminarea ochilor în vederea depistării erorilor de refracție la domiciliu, folosind doar smartphone-ul.
  3. NS-EDGE (România) este o platformă de Inteligență Artificială de monitorizare a securității cibernetice care afișează în timp real detectarea amenințărilor sub formă de grafice și procesează zilnic terabiți de date, necesitând o putere de operare redusă.
  4. Abrakadabra Games Technology (Turcia) un produs pentru fanii fotbalului din întreaga lume. Permite transformarea videoclipurilor din viața reală în jocuri și experiențe video direct pe dispozitivele mobile, evitând complexitatea motoarelor de jocuri 3D și expertiza în codare. Abrakadabra permite colaborarea și  monetizarea prin integrarea blockchain, inclusiv NFT-uri și token-uri digitale.
  5. Naratix (România) o suită de roboți bazați pe Inteligență Artificială care adaugă competențe departamentelor de e-commerce pentru majoritatea activităților. Naratix mărește viteza și acuratețea acestor acțiuni de aproximativ 1.000 de ori, reducând astfel costurile cu până la 99%!
  6. Mantiscope (Turcia) este o platformă de Inteligență Artificială care accelerează diagnosticarea și îmbunătățește îngrijirea pacienților prin clasificarea automată și detectarea anomaliilor.
  7. FigVision (România) este un instrument de Inteligență Artificială conceput pentru a scurta fluxul de lucru în domeniul designului atât pentru liber-profesioniști, cât și pentru echipele de design profesionist. Acesta transformă orice captură de ecran în componente de design Figma complet editabile și receptive.
  8. AmabiexAi (România) este o platformă medicală care combină tehnici de imagistică (fotopletismografie facială (rPPG), Inteligență Artificială generativă și algoritmi avansați de vizualizare informatică, cu scopul de a revoluționa modul în care se realizează diagnosticarea digitală a sănătății, monitorizarea, prevenirea și tratamentul patologiilor cronice.
  9. Beehold  (Serbia)  este un “asistent digital al apicultorilor” și un pionier al soluțiilor bazate pe Inteligență Artificială pentru apicultori. Soluția oferă sugestii pentru gestionarea stupilor, prezice potențialele probleme și optimizează producția de miere.

Startup-urile selectate beneficiază de un program personalizat de validare și optimizare a business case-urilor în cadrul căruia colaborează cu mentori cu expertiză tehnică și de business development în domeniul inteligenței artificiale. Startup-urile vor primi susținerea necesară pentru a identifica parteneri și potențiali clienți pentru a-și testa produsele și a-și valida strategiile de dezvoltare internațională.

Cele mai bune startup-uri din programul de accelerare Advancing AI 4 vor intra direct în programele de atragere de runde de investiții dezvoltate de Techcelerator împreună cu investitorii locali și regionali pentru a accesa rapid piețele internaționale și pentru a dezvolta proiecte pilot.

De asemenea, fiecare companie poate accesa până la 350.000 dolari în credite Google Cloud și Firebase și beneficii de la partenerii Techcelerator, precum credite Stripe, conturi HubSpot pentru startup-uri, produse software FreshWorks & Notion și altele.

Preînscrierile la următoarea ediție a Advancing AI se fac AICI.

„Soluțiile de Inteligență Artificială vor fi cel mai des utilizate pe viitor în domeniul sănătății (15,7% din valoarea pieței), în special pentru diagnosticarea bolilor, dezvoltarea de medicamente și medicină personalizată. Alte domenii în care vom vedea tot mai des soluții AI sunt în zona de enterprise software precum domeniul financiar și securitate cibernetică, cel de producție, business&legal, retail și logistică, energie verde și generarea de noi materiale.  Vedem aceste trenduri internaționale și în cadrul celei de-a patra ediții a Advancing AI, unde o treime dintre startup-urile finaliste sunt din zona de sănătate iar o parte importantă din segmentul de securitate cibernetică, două dintre zonele în care oamenii au cea mai mare nevoie de inovație”, a declarat Cristian Dascălu, Managing Partner Techcelerator.

Techcelerator, împreună cu partenerii săi, va prezenta cele mai bune echipe în evenimentul bianual Investors Day care va avea loc pe 27 mai la BT Stup (Calea Şerban Vodă 206 – 218, Bucureşti).

Parallax

Vizualizari
1146
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri