Claudiu Zamfir

Idei de afaceri românești: Platformă IT pentru fermieri, testare de site-uri și altele

Thumbnail

O platformă IT cu date satelitare pentru fermieri și un sistem de testare a site-urilor și aplicațiilor se numără printre ideile de afaceri dezvoltate de 4 startup-ur românești acceptate la acceleratorul Orange Fab.

Într-un comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro, Orange România anunță patru noi colaborări în programul de accelerare Orange Fab cu startup-uri din zonele 5G și infrastructuri de comunicații avansate, securitate cibernetică, obiecte conectate și smart retail.

Cele 4 startup-uri acceptate sunt:

  • Correct Networks - Packet Cloud, produsul dezvoltat de Correct Networks, este o platformă de virtualizare cu un nivel ridicat de securitate pentru viitoarele infrastructuri cloud și servere edge pe 5G.
  • Rungutan - Prima platformă SaaS de API Load Testing, care oferă servicii de testare a capacității de susținere a traficului pe un site sau aplicație mobilă și suport pentru simularea exactă a pașilor unui utilizator. 
  • OGOR - O platformă complexă pentru fermieri, dezvoltată folosind datele satelitare Copernicus, concentrată în jurul a trei piloni: un jurnal în timp real de observații satelitare, o comunitate construită ca un centru de colaborare pentru fermieri și un îndrumar al activităților agricole.
  • Wisevoice - Servicii și automatizare de voce de nivel uman, construite pentru a ajuta companiile să interacționeze cu clienții, partenerii și angajații prin automatizarea serviciilor de voce și scăderea costurilor.

Prin Orange Fab, startup-urile primesc susținere în implementarea proiectelor pilot pentru clienții sau departamentele interne Orange. În funcție de specificul fiecărui startup, echipele vor avea acces la tehnologii și echipamente, mentorat tehnic sau de business pentru rafinarea produselor și spațiu de lucru sau întâlniri în 6 dintre cele mai importante hub-uri de tehnologie din țară, prin Hub Pass. După implementarea cu succes a proiectelor pilot, startup-urile din Orange Fab pot primi acces la rețeaua de distribuție națională și internațională a Orange și Orange Business Services.

După 3 ani de la lansarea programului, numărul startup-urilor din Orange Fab ajunge la 25.

„Avem deja câteva povești de succes remarcabile. Produsul dezvoltat de startup-ul Nestor este în curs de implementare la nivelul întregii organizații Orange România pentru evaluarea și îmbunătățirea performanței și experienței angajaților companiei. SecurifAI a instalat produsul de supraveghere video cu abilități de inteligență artificială la Câmpia Turzii, într-un proiect complex gestionat de colegii din Orange Business Services. De asemenea, startup-ul uRADMonitor, parte din Orange Fab din 2017, a dezvoltat anul acesta, având la bază rețeaua LoRaWAN Orange, un proiect de monitorizare a calității aerului în Iași, după alte proiecte comune în Alba Iulia, Timișoara, Cluj-Napoca și București”, a spus Monica Obogeanu, Startup Programs Manager în cadrul Orange România.

Parallax

Vizualizari
1169
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri