Denisa Crăciun

Listă: Idei de afaceri românești admise în acceleratorul Rubik Garage, în 2023

idei afaceri

O aplicație românească de colaborare pentru întâlniri online și un asistent digital pentru radiologi sunt două dintre cele 21 de idei de afaceri selectate în acceleratorul Rubik Garage – Scale to USA, susținut și de Google for Startups.

Cele 21 de startupuri selectate au deja tracțiune în piețe din Europa și vor intra într-o nouă fază de evoluție în SUA. Fondatorii selectați provin din 7 țări: România, Austria, Serbia, Marea Britanie, Republica Moldova, Lituania, Cehia și Polonia, iar în total au obținut deja investiții de aproximativ 30 milioane de dolari.

Cele 21 de startup-uri sunt:

 1. Sessions - Aplicaţia de comunicare şi colaborare pentru întâlniri online mai eficiente, care aduce toate funcţionalităţile într-un singur loc (România)
 2. Rayscape - Un asistent digital complex pentru radiologi, care îi ajută în analiza imaginilor medicale prin intermediul inteligenței artificiale (România)
 3. Bright Spaces - Soluția digitală de management al spaţiilor comerciale care ajută la închirierea mai rapidă a spațiilor (România)
 4. Nifty Learning - Acționează ca un centru de comandă pentru dezvoltarea profesională din cadrul companiilor (România)
 5. Veruvis - Creează o interfață funcțională între minte și creier (România)
 6. AI Driven Education (AIDE) - Un profesor virtual personalizat, bazat pe inteligență artificială, care adaptează experiența de învățare pentru fiecare student în parte (România)
 7. FoodFix Tech - Te ajută să-ți transformi cunoștințele despre alimente într-un model de venit scalabil (UK)
 8. Langly - Soluția de învățare a limbii engleze pentru instituțiile de învățământ și afaceri, asistată de IA și bazată pe modelul Oxford (Republica Moldova)
 9. KOTYS Technologies - Oferă sprijin fermelor de familie cu ajutorul IA, astfel încât să poată folosi mai puține resurse și să obțină recolte mai mari în mod sustenabil (România)
 10. Virbe.ai - Oferă o experiență optimizată pentru clienții de retail cu ajutorul asistenților virtuali (Polonia)
 11. Spacer - Simplifică implementarea în cloud pentru dezvoltatorii web (România)
 12. BEESERS - Aplicație de servicii medicale la domiciliul pacienților care oferă acces la întregul parcurs medical (România)
 13. Soft Edge - Soluții mobile de IA pentru inspectarea daunelor de grindină la vehicule (Polonia)
 14. iflows.com - Platforma care îți mută afacerea în lumea digitală și optimizează fluxurile de lucru  (România)
 15. Readmio - Revoluționează procesul de învățare a copiilor folosind recunoașterea vocală (Cehia)
 16. SkillBrain - Școală online de profesii IT, care facilitează învățarea, dar oferă sprijin și pentru obținerea unui nou loc de muncă (România)
 17. Artivive - O aplicație care găzduiește o comunitate cu peste 280.000 de artiști și cărora le facilitează transpunerea creațiilor artistice în mediul digital, prin realitate augmentată (Austria)
 18. Knolyx - Un instrument care facilitează învățarea continuă prin intermediul unui plan de formare individual realizat de IA, bazat pe datele companiei și ale angajaților  (România)
 19. CodeWell AI - Digital Employee Factory - O platformă cu angajați digitali, care ajută la automatizarea proceselor, creșterea conversiilor și reducerea costurilor operaționale (Macedonia)
 20. Atfield Technologies - Un instrument pentru viticultură, cu senzori climatici de ultimă oră, care ajută la o dezvoltare durabilă și rezistentă la schimbările climatice (Serbia)
 21. VAUNT - Platformă care simplifică procesul de cumpărare și vânzare a proprietăților internaționale (România)

Rubik Garage ajută startup-urile furnizându-le resursele, cunoștințele și conexiunile necesare pentru a face față provocărilor specifice mediului de afaceri american și a avea succes acolo. Pe lângă Bootcampul de început, sesiunile de mentorat și coaching, atelierele personalizate pe nevoile lor, programul include și o experiență fizică de 10 zile în Silicon Valley și Austin, Texas, timp în care vor fi întâlniri cu investitori și parteneri americani, două Demo Day-uri și numeroase sesiuni 1:1.

Peste 30 de mentori și experți vor fi implicați direct în cele 4 luni de accelerare. De asemenea, echipele au și oportunitatea de a obține o investiție de 100.000 EUR de la Fortech Investments, dacă se aliniază cu portofoliul acestora.

Acceleratorul are parteneri ca Fortech Investments, Google for Startups, WIT Angels Club și AmCham Romania. Organizat de către Rubik Hub / Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est, Rubik Garage a susținut până acum de-a lungul celor 5 ediții peste 100 de startup-uri cu fondatori din peste 30 de țări, iar această ediție a avut o rată de acceptare de 21%.

Parallax

Vizualizari
155
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri