Claudiu Zamfir

Idei de afaceri 2024: Servicii drone, aplicație pentru producătorii de energie verde și alte startup-uri caută investitori, la un accelerator din Republica Moldova

operator-drona-dreamstime

Șase startup-uri absolvente ale unui program de accelerare din Republica Moldova își vor prezenta ideile de afaceri în fața potențialilor investitori și a publicului larg, în cadrul Demo Day, pe 14 februarie 2024, eveniment transmis și online.

Evenimentul de închidere a programului Accelerator VII, organizat de XY Partners, pe 14 februarie 2024, se va desfășura în format online în intervalul orar 12:00 - 14:00 (ora Chișinăului). Dacă ești investitor, mentor sau antreprenor interesat de startup-urile din Republica Moldova, te poți înregistra AICI.

Scopul final al XY Accelerator VII este ca echipele să aplice la Y Combinator, cel mai de succes accelerator pentru startup-uri din lume.

Cele 6 idei de afaceri pe care le vor prezenta startup-urile la Chișinău

Echipele vor prezenta soluții inovative în diverse domenii începând de la resurse umane, sport până la industria dronelor, energie evrde și gaming:

  • Sporteco lucrează la o aplicație mobilă care ajută tinerii sportivi cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani să depășească presiunea și așteptările ridicate din partea antrenorilor și părinților.  Sporteco reprezintă o soluție susținută științific pentru dezvoltarea sportivilor și are scopul de a promova obiceiuri pozitive, de a construi rezistență mentală și de a monitoriza starea lor de spirit și emoțiile.
  • ROCMAN dezvoltă software-ul care ajută companiile să recruteze rapid candidații potriviți prin: automatizarea sarcinilor, rapoarte analitice imediate, diversificarea metodelor de recrutare și gestionarea centralizată a candidaților. Sistemul ROCMAN economisește timpul semnificativ pentru recrutori, oferindu-le o platformă flexibilă și scalabilă care poate să se adapteze la schimbările cererilor de recrutare, asigurând eficiență și eficacitate continue. Timpul economisit permite recrutorilor să se concentreze pe sarcini de înaltă valoare, cum ar fi construirea relațiilor cu candidații și elaborarea strategiilor de recrutare. Fiecare HR manager sau recruiter poate încerca sistemul gratuit accesând acest link.
  • MeetMyPeople dezvoltă un marketplace de teambuilding menit să ajute companiile să simplifice organizarea activităților de consolidare a echipei. Platforma este adaptată pentru companiile și echipele care caută modalități eficiente și creative de a dezvolta o colaborare mai puternică. Ingredientul secret constă în combinarea unui set complet de instrumente pentru planificarea evenimentelor, opțiuni personalizabile de activități și un sistem de comunicare centralizat, făcând coordonarea evenimentelor de consolidare a echipei mai eficientă și plăcută pentru toți cei implicați.
  • Morfeux construiește o platformă peer-to-peer în care jucătorii plătesc pentru a se provoca reciproc în meciuri cu premii în bani.
  • SolarGuard dezvoltă o platformă SaaS personalizată, cu o prognoză de generare a energiei cu o precizie de peste 96%, pentru a ajuta companiile care produc și vând energie verde distribuitorilor să rezolve problema prognozelor inexacte privind generarea de energie și pierderilor mari. Faceti cunostinta cu Mihai, CEO-ul si CTO-ul companiei  
  • CaptureHub dezvoltă o platformă online care susține piloții de drone independenți și persoanele sau companiile care au nevoie de servicii profesionale cu drone. Soluția simplifică procesul de conectare a piloților de drone cu clienții, având ca scop să ridice industria serviciilor cu drone și să ofere o experiență mai eficientă și mai satisfăcătoare pentru toți cei implicați. Echipa: Tasca Ivan și Eugeniu Cepoi.

Evenimentul va începe cu prezentarea generală a programului, va continua cu sesiunea de prezentări ale startup-urilor, 3 minute per echipă și se va încheia cu prezentarea Tech Village, care își propune să reunească startup-urile din Republica Moldova, România și Ucraina cu investitori din întreaga lume.

XY Partners este un accelerator de afaceri din Republica Moldova fondat în 2019 și ajută startup-urile și companiile să crească prin mentorat și suport operațional, transformând ideile de afaceri în produse competitive pe piața locală și internațională. Evenimentul este organizat de XY Partners, cu susținerea Proiectului Tehnologiile Viitorului în Moldova, finanțat de USAID (SUA), Suedia și Marea Britanie.

XY Partners a adus pentru prima dată startup-urile din Republica Moldova în fața investitorilor din România în cadrul unui eveniment organizat la București pe 18 octombrie 2022.

Parallax

Vizualizari
1624
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri