Denisa Crăciun

Idee de afacere: Doi studenți români au lansat un asistent digital pentru gătit

Thumbnail

Doi tineri antreprenori au lansat un business prin care utilizatorii pot comanda ingredientele necesare pentru o rețetă disponibilă pe platforma lor și pe care o pot prepara acasă, exact ca la restaurant.

Vlad Cămărășoiu și Luca Orița, studenți la administrarea afacerilor în Olanda, respectiv computer science în Marea Britanie, au lansat în septembrie 2021 platforma EasyBitez prin care oamenii își pot comanda ingredientele necesare pe baza unei rețete livrate împreună cu acestea.

În prezent, platforma înregistrează, în medie, 50 de comenzi lunar, iar fondatorii estimează o cifră de afaceri de 65.000 de euro după primul an de funcționare.

„Mecanismul este extrem de simplu. Îți alegi ce vrei să mănânci dintr-o multitudine de rețete prezente pe site, pentru câte persoane vrei să fie masa, iar noi livrăm rețeta – care este concepută și testată de bucătari profesioniști - și ingredientele gata cântărite și numerotate în ordinea folosirii lor. Optimizăm astfel timpul de preparare și evităm risipa alimentară, totul fiind pregătit exact pentru numărul de persoane indicat de tine. Fără timp pierdut căutând rețeta perfectă, fără drumuri la supermarket, fără cântărit ingrediente”, a spus Vlad Cămărășoiu, co-fondator EasyBitez.

Pachetele disponibile sunt de tip Single sau Family și sunt destinate pentru 2, 4 sau 7 zile. Momentan, livrările se pot face doar în București, iar opțiunile includ și rețete vegetariene.

Antreprenorii vor să extindă proiectul la nivel național, atrăgând pentru acest pas o investiție ce poate sprijini dezvoltarea sistemului logistic.

Parallax

Vizualizari
327
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri