Denisa Crăciun

Un hub pentru inovatorii din domeniul mobilității urbane caută să accelereze startup-uri românești

Thumbnail

EIT Urban Mobility Romania Hub, lansat în octombrie 2021, își continuă activitatea și în anul 2022 și reunește specialiști în inovare, transport, politici publice și finanțări pentru a extinde portofoliul de idei și proiecte finanțabile, ce pot genera noi soluții și investiții în sectorul mobilității urbane.

Din luna martie 2022, EIT Urban Mobility Romania Hub va organiza un program similar celui derulat în 2021, al cărui beneficiari au fost peste 15 startup-uri de mobilitate, conform unui comunicat transmis StartupCafe.ro.

Printre beneficiile programului se numără:

  • sesiuni de training si mentorat personalizate în funcție de nevoile startup-urilor; 
  • consultanță în accesarea de finanțări și noi piețe;
  • creșterea vizibilității și asistență în aplicarea la programele de accelerare și investiții ale EIT Urban Mobility.

Aplicarea la program se face completând AICI , până la data de 27 februarie 2022.

„Pandemia COVID-19 a avut un puternic impact în ecosistemul de startup-uri din mobilitatea urbană, care a suferit și suferă în continuare transformări. La nivel european, deși sectoare precum logistica și livrarea au depus eforturi, numărul total de unicorni din mobilitate a scăzut. Cu toate acestea, observăm multe orașe și cetățeni care caută să adopte inovații tehnologice pentru îmbunătățirea mobilității, ca parte a vieții lor de zi cu zi, creând astfel tot mai multe oportunități pentru inovatori, companii și investitori”, spune Alexandra Hîncu, Hub Manager al EIT Urban Mobility Romania Hub.

Tot în contextul programului pentru startup-uri, se lansează un apel deschis pentru experți care doresc să susțină startup-urile din acest sector, prin oferirea de sesiuni de mentorat pe diverse tematici. Mai multe detalii cu privire la colaborarea în cadrul programului, în calitate de mentor, se pot obține la următoarea adresă de e-mail: mircea@activize.tech.

„Există mult interes pentru confort și fiabilitate în călătorii si deplasări, ceea ce vine cu noi provocări, iar potențialele soluții pot fi oferite și de către startup-urile tehnologice. În ecosistemul românesc, conform bazei noastre de date, sunt active 70 de startup-uri în domeniul mobilității și transportului, acestea oferind diverse servicii, de la sisteme de parcare și management al traficului până la aplicații de carpooling și ride-sharing. Iar scopul nostru prin activitățile programului este să îi sprijinim și să îi punem în legătură cu potențiali clienți și parteneri”,  susține Mircea Vădan, Board member Spherik Accelerator și Activize.

„Noile provocări cu care se confruntă orașele și zonele metropolitane, în contextul post pandemic, impun soluții legate de adaptarea transportului public la cererea utilizatorilor, precum și identificarea unor proiecte care să abordeze integrat noile forme de mobilitate. În acest context este esențială colaborarea între autoritățile locale, mediul academic și companiile din domeniul serviciilor de mobilitate,de o manieră care sa asigure sustenabilitatea pe termen lung si o crestere a calității acestor servicii, in corelatie cu așteptările  utilizatorilor”, declară Paul Pece, Administrator Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România.

Pentru a face față provocărilor cu care se confruntă orașele, se pot fructifica atât creativitatea cât și cunoștințele tehnologice ale startup-urilor și inovatorilor din ecosistemul național, precum și pe cele ale rețelei europene a EIT Urban Mobility, conform comunicatului. Hub-ul își va continua parcursul de conectare a părților interesate în a găsi soluții și resurse în vederea dezvoltării ecosistemului de inovare în sectorul transporturilor inteligente și mobilității urbane.

Parallax

Vizualizari
266
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri