Smile Media

[P] HoReCa 2 – Maximizează-ți șansele dezvoltării afacerii!

HoReCa 2 – Maximizează-ți șansele dezvoltării afacerii!

Cel mai probabil, activezi deja în domeniul HORECA și ești interesat de programul de finanțare HoReCa, ediția a 2-a. Îți vom oferi, pe scurt, câteva informații importante despre oportunitățile pe care le aduce acest nou ajutor de stat și în ce fel ți-ai putea crește șansele de reușită în accesarea lui. 

HoReCa Reloaded

Asemenea precursorului său, HoReCa2, este un ajutor de stat oferit structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare clasificate, structuri/unități de alimentație și organizatori de evenimente, agenții de turism liciențiate și ghizi de turism atestați.

Practic, această nouă ediție a schemei HoReCa vizează firmele eligibile cu scopul de a le oferi posibilitatea despăgubirii pentru scăderea cifrei de afaceri suferite în anul 2021, ca urmare a restricțiilor introduse de guvern pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

E important de știut că prin schema HoReCa 1, un număr de 10.185 de operatori economici au solicitat finanțare, dintre care, în final, 8294 au devenit beneficiarii ajutorului de stat de 20% din suma cu care le-a scăzut activitatea în anul 2020 față de anul 2019.  Suma medie primită de fiecare dintre acești beneficiari a fost de 257.222 de lei iar valoarea totală a ajutoarelor de stat acordate la Schema HoReCa 1 s-a ridicat la circa 2,2 miliarde de lei, din bugetul de stat.

În cazul HoReCa 2, bugetul estimat este de 550 milioane euro, echivalent în lei, iar prin implementarea măsurii se estimează acordarea de ajutor de stat unui număr estimat de 10.000 de beneficiari. Schema se derulează până la data limită impusă de Cadrul Temporar Ucraina, plata sumelor corespunzătoare urmând a fi realizată până cel târziu la data de 31 decembrie 2023, în limita creditelor bugetare alocate.

Avantaje în plus cu ajutorul de stat oferit prin HoReCa 2

HoReCa 2 vine cu cel puțin două îmbunătățiri importante: 
 

1. Printre beneficiari sunt incluse și acele societăți care au ca activitate organizarea de evenimente, care au nu au făcut parte din listă la prima ediție.

Astfel, dacă la prima ediție au fost incluși doar operatorii cu codul CAEN 8230 - organizare de târguri și expoziții, de această dată sunt incluși și cei care organizează concerte, spectacole și alte evenimente culturale (CAEN 9001, 9002, 9003, 9004, 9321, 9329, 4791).
 

2. Totodată, prin HoReCa 2 se oferă credite de angajament în sumă de 50.000 lei la capitolul 80.01 <<Acțiuni economice, comerciale și de muncă>>, titlul 55 <<Alte transferuri>>”. 

Mai multe despre Proiectul de schemă de ajutor de stat HoReCa 2, poți afla chiar aici.

Te descurci pe cont propriu sau angajezi o companie de consultanță? 

Aceasta este întrebarea!

Ca orice antreprenor determinat să-și atingă succesul, te întrebi, cu siguranță, ce e mai practic și avantajos de făcut. La acest punct, consideri că ai fi eligibil și ai putea încerca să gestionezi pe cont propriu procesul de aplicare la schema de ajutor HoReCa 2. 

Problema e că nu prea dispui de timpul necesar iar menținerea susținută a activității companiei tale este vitală într-un context economic destul de volatil. În plus, fără o experiență consistentă în acest gen de demers, chiar dacă te-ai descurca bine, ai face-o oare într-un timp optim? Cel mai probabil că nu. 

Aici intră în joc cea de-a doua opțiune, cea recomandată: contractarea unei companii de consultanță în atragerea de finanțări nerambursabile. 

Principalul avantaj al unei astfel de colaborări este că ai suport profesional în pregătirea documentației necesare depunerii cererii de finanțare, în respectarea termenelor și condițiilor specifice programului, dar și în efectuarea și raportarea corectă a cheltuielilor.

În plus, atunci când lucrezi cu o firmă de consultanță, acesteia îi va reveni sarcina de a te ține la curent cu eventualele modificări și actualizări legislative aferente programului accesat, aceasta va depune documentația necesară și te va asista la efectuarea eventualelor clarificări, la semnarea contractului de finanțare, la implementarea proiectului, la efectuarea plăților și la raportarea finală a cheltuielilor către autorități. 

Cu alte cuvinte, atunci când apelezi la expertiza unei firme de consultanță, șansele de a parcurge acest proces fără dificultăți sunt maxime. 

Beneficiile colaborarii cu Business Developing Group

Business Developing Group este o companie cu 17 ani de experiență care ajută antreprenorii să își dezvolte afacerile prin fructificarea oportunităților oferite de finanțările nerambursabile. Astfel compania oferă servicii complete de consultanță, management de proiect, proiectare și alte servicii conexe. Printre beneficiile ofertei actuale se numără consultanța preliminară gratuită, avansul zero pentru depunerea dosarului de accesare, 10% dobândă și restituirea sumelor încasate dacă proiectul este respins.

Parallax

Vizualizari
1740
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 380
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri