Claudiu Zamfir

FOTO: Haine „eco” produse de un designer fashion premiat cu 20.000 EUR de Zalando

stamm

E la mare modă sustenabilitatea! Magazinul online Zalando, prezent și în România, a premiat cu 20.000 de euro un designer danez care face haine prietenoase cu mediul.

Brandul Stamm utilizează materiale mai sustenabile, inclusiv puf reciclat pentru gecile de iarnă și Indian Khadi, un material textil cu lungă istorie, creat din bumbac tors manual. Creațiile cuprinse în colecția AW23 au fost prezentate la Copenhagen Fashion Week, unde au fost premiate de platforma germană Zalando.

stamm

Stamm (creație)/James Cochrane (foto)

Pe lângă premiul de 20.000 de euro, startup-ul danez va semna și un parteneriat cu compania germană Zalando, pentru a crea o colecție exclusivă și a dezvolta soluții sustenabile atunci când vine vorba de design și materiale, procese de producție, tehnologie și trasabilitate. Pentru a susține evoluția brandului, platforma germană de fashion va pune la dispoziția clienților săi de pe piața europeană colecția sustebanilă a startup-ului Stamm.

stamm

Stamm (creație)/James Cochrane (foto)

STAMM este un brand de îmbrăcăminte și concept multicultural, cu sediul în Copenhaga. Acesta a fost fondat de  Elisabet Stamm, care după mai mulți ani de lucru în zona creativă și după ce și-a folosit viziunea artistică pentru a crea brandul fashion de lux A.A.Spectrum (2015 - 2020) a decis să lanseze brandul omonim unisex, ce combină interesele ei variate și caracterul incluziv.

stamm

Stamm (creație)/James Cochrane (foto)

Alt finalist al competiției de la Copenhaga au fost Selam Fessahaye, care a venit cu o gamă extinsă de materiale, stiluri și competențe tehnice:

selam

Selam Fessahaye(creație)/James Cochrane (foto) 

TG Botanical a fost apreciat pentru atenția acordată detaliilor, utilizarea materialelor brute și producția locală:

botanical

TG Botanical (creație)/James Cochrane (foto) 
Parallax

Vizualizari
423
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri