Claudiu Zamfir

Google investește într-un startup de monitorizare a bebelușilor

Thumbnail

Compania mamă a Google, Alphabet, prin fondul său de investiții, GV, a acordat o finanțare de 25 de milioane de dolari, alături de alți investitori, unui startup american care face monitoare inteligente pentru supravegherea bebelușilor, fondat de 3 bărbați.

Startup-ul Nanit ajunge astfel la investiții totale de 75 de milioane de dolari, în cei 5 ani de existență, conform TechCrunch.

Sunt bine-cunoscute și părinților din România acele dispozitive baby monitor. Părinții amplasează în camera bebelușului un dispozitiv de emisie - fie doar audio, fie sub formă de cameră video. După ce micuțul adoarme, mămica poate să plece liniștită la activitățile obișnuite din casă,  luându-și la ea un dispozitiv de recepție, care o anunță când se trezește micuțul.

Nanit face mai mult de atât. Este un sistem complex care include, printre altele, camera video, așternuturi și accesorii de îmbrăcăminte speciale pentru bebeluși, o aplicație de mobil și tehnologii de inteligență artificială și machine learning. Prin toate acestea, Nanit monitorizează nu doar când se trezește bebelușul, ci și respirația copilului, creșterea, mișcările și alte aspecte care țin de dezvoltarea sa. Informațiile sunt analizate cu tehnologia de inteligență artificială și transmise pe telefoanele părinților, prin aplicația Nanit. Dispozitivul are și o funcție „amintiri”, prin care reține imagini cu momentele importante din primele luni de viață ale bebelușului, cum sunt primele mișcări sau gânguriri.

Startup-ul a fost lansat în anul 2016, de 3 antreprenori: Andrew Berman, Assaf Glazer și Tor Ivry. Ei s-a retras pe posturi mai tehnice și au lăsat o femeie să le conducă afacerea, ca CEO, Sarah Dorsett. Șefa Nanit are peste 20 de ani de experiență în comerțul online, inclusiv la compania de parfumuri Coty.

Prin această rundă de investiții de serie C, fondul GV (fostul Google Ventures) a intrat în acționariatul startup-ului newyorkez de parenting.

Parallax

Vizualizari
543
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri