Denisa Crăciun

Google, Amazon, Nvidia și alți giganți IT investesc sute de milioane de dolari în acest startup de inteligență artificială

AI 2023

Google, Amazon și Nvidia sunt printre giganții IT care investesc în total 235 de milioane de dolari într-un startup de inteligență artificială deschis în SUA. 

Hugging Face, un startup de inteligență artificială fondat la New York, a obținut o finanțare de 235 milioane dolari, la o evaluare de 4,5 miliarde de dolari, potrivit CNBC. Pe lista investitorilor sunt companii ca Google, Amazon, Nvidia, Salesforce, AMD, Intel, IBM și Qualcom. 

Startup-ul fondat în 2016 de antreprenorii francezi Clement Delangue (CEO), Julien Chaumond (CTO) și Thomas Wolf (CSO) spune că va utiliza investiția atrasă pentru a angaja „talente competitive în domeniul inteligenței artificiale”. 

„Suntem foarte entuziasmați să salutăm noii noștri investitori: Salesforce Ventures, Google, Amazon, NVIDIA, AMD, Intel Corporation, Qualcomm Ventures, IBM și Sound Ventures, care au participat cu toții la runda de finanțare Serie D a Hugging Face, în valoare de 235 de milioane de dolari, la o evaluare de 4,5 miliarde de dolari. Sărbătorim atingerea pragului de 1.000.000 de modele, seturi de date și aplicații pe platformă. Acești parteneri au contribuit doar ei cu peste 1.000 de modele și seturi de date deschise și au peste 10.000 de utilizatori pe Hugging Face deja. Este nevoie de o comunitate pentru a democratiza învățarea automată de calitate prin tehnologii open-source și abia începem” - a spus CEO-ul startup-ului, Clement Delangue, într-o postare pe LinkedIn

Ce face startup-ul care a primit o investiție de sute de milioane de dolari de la giganți IT

Hugging Face, cu birouri în New York și Paris, creează o platformă unde dezvoltatorii de IA pot distribui seturi de date, coduri și modele. Totodată, ei pot folosi instrumentele de dezvoltare ale startup-ului pentru a face ca modelele IA open-source să funcționeze mai ușor. 

Clement Delangue, Julien Chaumond și Thomas Wolf  au lansat inițial o aplicație chatbot pentru adolescenți, disponibilă pe iPhone. De aici vine și numele și logoul startup-ului, emojiul cu îmbrățișare folosit azi pe aplicații și platforme sociale. După lansarea aplicației, Hugging Face s-a concentrat pe dezvoltarea unei platforme de creare, testare și implementare a învățării automate, potrivit TechCrunch.

Startup-ul, care susține că are 10.000 de clienți și peste 50.000 de organizații pe platformă, a ajuns la investiții totale de peste 360 milioane de dolari, conform datelor de pe CrunchBase.  
 

Parallax

Vizualizari
4805
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri