Smile Media

[P] Nu știi cum să-ți gestionezi investițiile în 2023? Iată ce îți recomandă Warren Buffet

unsplash.com

Un nou an înseamnă noi lucruri de învățat, mai ales dacă ești investitor - caz în care, după cum bine știi, absolut totul reprezintă un proces de învățare continuă. În această situație, este bine - și chiar recomandat - să arunci o privire la unul dintre cei mai buni profesori din acest domeniu - anume Warren Buffet!

Știi foarte bine cine este Warren Buffet - nu are nevoie de niciun fel de introducere. Totuși, când vine vorba despre modul în care acesta face investiții, la bursă sau în alte domenii, după cum s-ar spune, este esențial să ai parte de cât mai multă informație.

Astfel, acest articol este pregătit în mod special pentru investitorii care nu sunt siguri în privința gestionării portofoliului lor în anul 2023 - fie aceștia investitori noi sau cu experiență. Pentru ei, Warren Buffet are o singură recomandare clară - anume abordarea și aplicarea testului său anterior achiziționării unei acțiuni!

Care sunt criteriile de selecționare ale Oracolului din Omaha?

Supranumit Oracolul din Omaha, Warren Buffet susține că mereu aplică un test din doi pași pentru a evalua fiecare acțiune pe care ar dori să o achiziționeze. Deși acest test pare unul simplu de aplicat - sunt, de altfel, doar doi pași -, el implică analiză și cercetare de cel mai înalt nivel, anume aferent unui investitor experimentat.

Trecând direct la subiect, cei doi pași aferenți testului lui Warren Buffet sunt, după cum urmează:

  • Pentru început, trebuie să apreciezi câștigurile unei companii/firme pe o durată de cinci sau mai mulți ani din momentul de față.
  • Apoi, Buffet spune că acțiunea trebuie achiziționată doar atunci când este disponibilă la un preț decent. Acesta preferă acțiunile al căror preț este unul mic în comparație cu aprecierea câștigurilor făcută anterior (anume cu anii în care investitorul apreciază câștigurile unei companii ca fiind mici).

Desigur, pasul doi este foarte ușor de aplicat, lucru care nu poate fi spus și despre pasul unu. A estima cât mai aproape de adevăr câștigurile unei companii pentru cinci sau chiar zece ani de acum înainte este un lucru extrem de dificil.

De exemplu, nu uita câte companii aparent de succes și-au găsit sfârșitul în ultimii trei ani, din motive evidente.

Cheia acestui proces din doi pași este să nu apreciezi după ureche. Fiecare estimare trebuie bazată pe cercetare, analiză și date reale, printre altele.

Cum ai putea estima câștigurile unei companii?

Din nou, Oracolul din Omaha are un răspuns care îți va fi de ajutor, dar care va complica lucrurile în același timp - ironic, nu?

Ei bine, acesta spune că estimările trebuie să aparțină unui interval, anume nu unei sume fixe. Este clar că realizarea unei estimări fixe este imposibil de realizat, tocmai de aceea ai nevoie de un interval pe care te poți baza. Prezența acestui interval îți va da de înțeles și care este momentul oportun pentru a achiziționa acțiuni.

Apoi, există și modalitățile evidente prin care poți estima/aprecia câștigurile unei companii:

  • Analizează situația financiară publica a companiei respective - câștiguri actuale și din trecut, printre altele. Aceste informații vor avea rol de fundație pentru estimările realizate în viitor.
  • Analizează domeniul de activitate al companiei, trend-urile actuale, precum și competiția principală în domeniul respectiv, dar și a companiei. Mai exact, trebuie să determini dacă vei investi într-o companie care se află în vârful pieței, într-o companie care are mulți competitori, sau într-o companie care are succes aparent dar se află într-o piață care stagnează. Fiecare factor influențează proiecția câștigurilor pe cinci sau zece ani.
  • Nu în ultimul rând, nu trișezi dacă te folosești de aprecierile/estimările altor persoane sau grupuri. Există entități care fac acest lucru pentru anumite companii, deși deseori doar pentru anul curent. Din nou, chiar și aceste informații limitate îți pot fi de ajutor în crearea unei fundații pentru estimările personale.

Ce trebuie să știi despre investiții, acțiuni și Warren Buffet?

Evident, trebuie să conștientizezi faptul că investițiile nu reprezintă un mod rapid de a face bani sau de a te îmbogăți. A fi un investitor înseamnă a-ți dedica tot timpul și uneori resursele pentru cercetare și analiză.

Apoi, pe lângă sfatul de mai sus al lui Warren Buffet, nu uita de un alt sfat important în lumea acționarilor - anume existența unui portofoliu diversificat!

Parallax

Vizualizari
640
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.438
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.09

rating: 1.438

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 287
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri