Redacția StartupCafe.ro

FOTO Un startup susținut de SpaceX, compania lui Elon Musk, construiește mașini zburătoare

Alef car

Un startup care produce mașini zburătoare, susținut de SpaceX, compania lui Elon Musk, spune că a primit 2.850 de precomenzi pentru vehiculul său electric, potrivit News.ro care citează CNBC.

Alef Aeronautics, cu sediul în San Mateo, California, a declarat că numărul de precomenzi a atins recent un nou record, după ce a raportat anterior 2.500 de precomenzi pentru maşina sa zburătoare cu două locuri, Alef Model A.

Clienţii pot face online precomenzi pentru modelul A și trebuie să facă un depozit de 150 de dolari, bani pe care îi pot retrage în orice moment vor. Alef intenţionează să vândă modelul A cu 300.000 de dolari, când acesta va deveni disponibil pentru vânzare. 

Masina Alef

„Începând de astăzi, avem peste 2.850 de precomenzi cu depozite plătite, ceea ce o face cea mai vândută aeronava din istorie, mai mult decât Boeing, Airbus, Joby Aviation şi majoritatea eVTOL (vehicule electrice cu decolare şi aterizare verticală) combinate”, a declarat directorul general al Alef, Jim Dukhovny, pentru CNBC.

Masina Alef

Alef lucrează separat la un sedan pentru patru persoane, Modelul Z, care este programat să fie lansat până în 2035 la un preţ de 35.000 de dolari, egal cu cel al vehiculelor electrice la preţuri mai ieftine.

Alef este susţinută, printre alții, și de un investitor al Tesla, Tim Draper, şi de compania SpaceX a lui Elon Musk.

Maşina Model A a companiei, pe care a prezentat-o la Mobile World Congress, seamănă cu o maşină reală, cu o carcasă de plasă care protejează rotoarele în interior şi care permit aerului să treacă prin vehicul.

Masina Alef
Masina Alef

Deși maşina Alef este proiectată în principal pentru a fi condusă pe şosea, va putea să şi zboare. Pentru a conduce pe şosea, maşina foloseşte patru motoare mici în fiecare dintre roţi şi se va conduce similar cu o maşină electrică normală.

Are opt elice în partea din faţă şi din spate, care se rotesc independent, la viteze diferite, pentru a-i permite să zboare în orice direcţie. Alef Model A, care cântăreşte în jur de 385 de kilograme, ar putea lansa oficial zborurile în 2025, dacă primește aprobările necesare.

Sursă foto: Alef Aeronautics

Parallax

Vizualizari
186
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.586
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.586

Articole publicate : 884
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri