Claudiu Zamfir

FOTO: Restaurant din România, în Top 3 cele mai fotogenice localuri din lume, pe TripAdvisor, în 2021

Thumbnail

Un restaurant din România s-a clasat anul acesta pe locul al treilea în lume într-un top TripAdvisor al localurilor interesante, care îi fac pe turiști să le fotografieze.

Localul D.O.R. din Tohanul Nou (Zărnești), județul Brașov, figurează pe locul al treilea la categoria Picture-Perfect Restaurants din cadrul „2021 Travelers' Choice Awards”, un ghid realizat de platforma online de turism TripAdvisor pe baza voturilor date de turiștii care au vizitat locația respectivă.

Acest clasament, introdus în 2021 de platforma internațională, premiază  localurile care au un „factor wow” puternic, nu doar pentru mâncare, ci și pentru ambianță.

„Aceste locuri uimitoare valorează o mie de selfie-uri” - spune TripAdvisor.

Primul loc în preferințele vizitatorilor este ocupat de restaurantul „Koral”, din Nusa Dua, Indonezia, iar locul al doilea, de „Le Grill”, din Praga.

Clasat pe locul al treilea, conform voturilor primite de la fani, restaurantul DOR de la Tohanul Nou își uimește oapeții prin ambianța dominată de copacul în mărime naturală amplasat fix în mijlocul localului.

Thumbnail

Copacul atrage cel mai mult obiectivele aparatelor foto, dar designul încăperii încântă și cu ferestrele mari, gândite să asigure o comunicare cu natura din jurul restaurantului.

„Trebuia să găsesc un element care ne leagă de mâncare și de natură în același timp, iar acesta a fost copacul. Semnificația lui vine din trecut, când în zona Branului se făcea multă agricultură, iar țăranii se așezau să mănânce la umbra unui copac“, povestește designerul. Trunchiul și crengile copacului sunt naturale, doar frunzele fiind artificiale” - a explicat designerul George Orzan, conform unui comunicat transmis StartupCafe.ro.

Restaurantul DOR a fost fondat de Dorin Olteanu (25 de ani), care provine dintr-o familie de antreprenori HoReCa.

„DOR a fost gândit încă de la început ca <<altceva>>, atât din punct de vedere culinar, cât și arhitectural. Și, având în vedere vestea primită de la TripAdvisor, se pare că ne-a și ieșit. Ne onorează și ne bucură foarte tare această recunoaștere și le mulțumim tuturor oaspeților noștri pentru susținere și apreciere!”, a spus el.

Localul a fost deschis în anul 2018, printr-o investiție de 500.000 de euro, conform BizBrașov.

Urmărește un interviu realizat de Andi Moisescu cu tânărul antreprenor Dorin Olteanu:

Parallax

Vizualizari
32885
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri