Claudiu Zamfir

Firmă românească de publicitate, cumpărată majoritar de francezi

Adrian Ichim - Adrian Apostol - fondatori Ideologiq

Grupul Mediapost Hit Mail, deținut de francezi, devine acționar majoritar al agenției românești de marketing digital și comunicare Ideologiq, preluând 60% din acțiunile acesteia.

Celelalte 40 de procente din Ideologiq rămân la fondatorii agenției, Adrian Apostol (foto-dreapta) și Adrian Ichim (foto-stânga).     

Ideologiq a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 2,2 milioane EUR, o creștere de 55% față de anul precedent. Piețele pe care activează agenția sunt: România, Moldova, Grecia, Cipru, Croația, Slovenia, Bulgaria, Ungaria și Serbia. Portofoliul curent de servicii al agenției cuprinde: strategie și consultanță pentru digitalizare, creație, branding, dezvoltare de platforme (site-uri, aplicații, magazine online), evenimente online, programe de loializare, comunicare social media, media & performance (SEO, CRO, Media planning & buying).

Recent, firma românească a lansat o divizie de E-Commerce și Data Science: Quadratiq, dedicată companiilor care vor să se extindă sau să își consolideze poziția în zona de e-commerce B2C sau B2B, în Europa Centrală și de Sud-Est. O altă divizie Ideologiq a fost lansată la începutul anului 2022: Atletiq, specializată în marketing și management sportiv.

Agenția a fost fondată în anul 2008 de către Adrian Apostol și Adrian Ichim, iar în prezent are o echipă de peste 30 de persoane în București, la care se adaugă reprezentanții din birourile regionale ale agenției din Zagreb, Belgrad, Atena și Salonic.

De partea cealaltă, integratorul de servicii de marketing direct Mediapost Hit Mail SA, deținut în proporție de 100% de Poșta Franceză, este prezent în piața românească de 25 de ani și a avut o cifră de afaceri de 49 milioane de euro în 2021, împreună cu cele 4 filiale ale sale din România și cele 2 din Bulgaria. Compania avea înainte de tranzacția cu Ideologiq, 720 angajați (împreuna cu filialele) și oferă soluții integate de logistică pentru promoții de consumatori, pentru cluburi de fidelizare, pentru e-commerce, pentru materiale promoționale și materiale POS, precum și soluții de comunicare multi-canal (SMS, WhatsApp, email, call center), baze de date de marketing, geomarketing și marketing automation. În August 2022, grupul a lansat Vouchers Depot, o filială dedicată voucherelor digitale.

„Tranzacția cu Ideologiq are valoare strategică, ea îmbogățind atât portofoliul de soluții cât și cel de clienți al grupului nostru, și aducând în interiorul grupului o echipă de oameni pricepuți și capabili. De asemenea, prezența agenției Ideologiq în Grecia, Croația și în Serbia, va ajuta companiile din grupul nostru să deruleze proiecte regionale. Suntem încrezători că Ideologiq își va continua creșterea rapidă și în anii care urmează. Achiziția pachetului de control al Ideologiq este prima dintr-o serie de achiziții ale noastre în România, adăugând astfel o componentă de creștere prin achiziții, celei de creștere organică. Am crescut continuu și susținut, de la 8 milioane de euro la momentul intrării în grupul Poștei Franceze, în 2008, la 49 de milioane de euro în 2021”, a declarat Marian Șeitan, director general  al Mediapost Hit Mail.

„Prin această asociere, Ideologiq trece într-o nouă etapă. Suntem convinși că forța și experiența Mediapost Hit Mail vor contribui la consolidarea poziției noastre pe piața românească și regională. Acest parteneriat este de bun augur și pentru diviziile noastre recent lansate: Athletiq (marketing și management sportiv) și Quadratiq (e-commerce și data science)”, a spus și Adrian Ichim, fondator și partener Ideologiq.

Parallax

Vizualizari
1053
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri