Claudiu Zamfir

O firmă de livrări pornită ca grup pe WhatsApp obține finanțări Google de zeci de milioane dolari, în India

Thumbnail

Gigantul IT Google, alături de alți investitori, a acordat o finanțare de 40 de milioane de dolari unui startup indian de livrări rapide, care a pornit ca business sub forma unui simplu grup de WhatsApp, în urmă cu 6 ani.

Marți, startup-ul indian Dunzo a anunat finalizarea rundei de investiții de 40 de milioane de dolari, condusă de Google, la care au mai participat și fondurile de investiții Lightbox, Evolvence, Hana Financial Investment, LGT Lightstone Aspada și Alteria - scrie agenția Reuters.

Google investește în startup-ul indian de livrări încă din 2017. Finanțarea este asigurată dintr-un fond de 10 miliarde de dolari, deschis de Google pentru digitalizarea afacerilor din India.

Dunzo a fost înființat în anul 2014 de 4 antreprenori indieni: Kabeer Biswas, Ankur Agarwal, Dalvir Suri și Mukund Jha. Afacerea a început printr-un simplu grup pe aplicația de mesagerie WhatsApp, în care membrii au format o comunitate locală deservită adhoc de curieri.

În 2015, serviciul de livrări a devenit firmă, lansând o aplicație de sine stătătoare. Începând din 2016, Dunzo a obținut investiții totale de 120 de milioane de dolari, conform Crunchbase.

Parallax

Vizualizari
1247
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri