Claudiu Zamfir

Încă o firmă IT românească vrea să se finanțeze de pe bursă

Thumbnail

Încă o firmă IT românească a anunțat că intenționează să caute finanțări de la investitorii de pe AeRO, piața alternativă pentru întreprinderile mici și mijlocii a Bursei de Valori București (BVB).

Bento – Intellectually Curious este o companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud. Firma a anunțat, miercuri, că vrea să se listeze pe piața AeRO. Compania are în plan ca acțiunile sale, care vor fi disponibile sub simbolul BENTO, să fie listate la BVB până la finalul anului.

Înainte de listare, Bento va efectua un plasament privat pentru a atrage 6 milioane de lei în vederea dezvoltării de produse software proprii și scalării produselor și serviciilor sale către noi clienți și verticale de business. Plasamentul este estimat să aibă loc în noiembrie 2021.

Infuzia de capital va fi utilizată pentru dezvoltarea tehnologică și scalarea comercială a produselor software proprii dezvoltate de companie, cu accent pe Bento Field Service Management și Bento Mobile Device Management, realizarea de noi parteneriate în cadrul diviziei IT, Infrastructură & Cloud și creșterea prezenței Bento la nivel internațional.

„Indiferent de fluctuațiile economice care au avut sau au loc la nivel global, industria IT a demonstrat că este rezistentă și deseori chiar beneficiară unor astfel de șocuri economice. Totodată, piața serviciilor software, de digitalizare, precum și cea aferentă produselor IT&C este în creștere și datorită contextului global ce aduce în centrul atenției digitalizarea afacerilor. Compania noastră se află într-un context favorabil din punct de vedere al potențialului de dezvoltare. Avem un profil unicat în piața furnizorilor digitali, reușind în ultimii ani să dezvoltăm și validăm în piață produse software proprii, fără să neglijăm serviciile noastre „tradiționale”, unde am înregistrat creștere și am atins borne importante atât pe zona IT, infrastructura și Cloud cât și în furnizarea de software personalizat. Având în vedere acest potențial cumulat de creștere al companiei, piața de capital reprezintă pentru noi o opțiune viabilă pentru atragerea de finanțare destinată continuării și consolidării dezvoltării de produse software proprii. Cu sprijinul investitorilor BVB avem încredere că vom duce Bento la următorul nivel în ceea ce privește activitatea companiei atât în România cât și la nivel internațional” - a declarat Vlad Bodea, cofondator și Executive Managing Partner al Bento.  

Bento are peste 15 ani de experiență în dezvoltarea și implementarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și cloud pentru companii active în industrii multiple, precum energie, FMCG, utilități, telecomunicații, sănătate, agricultură, IT, media, industrie alimentară, distribuție, transporturi și servicii. Compania are în acest moment peste 70 de angajați și deține un portofoliu diversificat de clienți format din companii multinaționale din România, SUA și Elveția. De asemenea, Bento este partener cu furnizori de renume precum Microsoft, HPE și CISCO.

În 2020, firma românească a înregistrat o cifră de afaceri de 15,3 milioane de lei și un profit net de 1,8 milioane de lei. În primele șase luni din 2021, Bento a raportat venituri de 11,9 milioane de lei, o creștere record de 88% față de aceeași perioadă a anului trecut. Compania estimează o cifră de afaceri de 26 milioane de lei pentru întreg anul 2021 și un profit net de 4 milioane de lei. 

Parallax

Vizualizari
407
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri