Claudiu Zamfir

Finanțator: Majoritatea startup-urilor eșuează, iar echipa fondatoare este vinovată în cele mai multe cazuri

Thumbnail

Majoritatea startup-urilor eșuează, iar echipele lor fondatoare sunt cauza eșecului în cele mai multe cazuri, consideră șefa unui important fond de investiții în firme IT europene.

Eva De Mol a fondat, în urmă cu un an, la Amsterdam, Capital T, o firmă de investiții focalizată pe finanțarea startup-urilor de tehnologie din Europa, iar acum a lansat un nou fond, în valoare de 40 de milioane de euro, potrivit EU-Startups.com.

O idee și un plan minunate­­ sunt importante, desigur, dar cele mai multe dintre aceste  planuri nu se vor realiza. Majoritatea acestor startup-uri eșuează, iar asta este din cauza  echipelor (de fondatori - n.r.) în 60% dintre cazuri. Prin urmare, este esențial să privim echipa într-un mod structurat și bazat pe date”, a spus de Mol.

În cele din urmă, Capital T decide să investească startup-uri în funcție de modul în care antreprenorii respectivi reușesc să facă față schimbărilor și neplăcerilor.

Vrem să investim în antreprenorii care își păstrează concentrarea și flexibilitatea sub stres. Aceasta nu se bazează numai pe intuiție, ci sunt factori pe care îi putem măsura”, a mai explicat investitoarea.

Capital T folosește un model de analiză bazat pe date, pentru a decide dacă investește sau nu într-un startup.

Sistemul face ca deciziile să nu mai fie părtinitoare.

Capital T face investiții de tip seed. În general, aceste runde de investiții sunt considerate a fi între 50.000 de dolari și 2 milioane de dolari.

Fondul din Olanda caută startup-uri din zona de creare de software, cu potențial de extindere la nivel internațional.

Pentru decizia de finanțare, este important ca startup-ul să aibă o soluție pentru o problemă reală din piață și să plece la drum cu o echipă fondatoare „fantastică”.

Capital T este una dintre puținele firme de investiții fondate numai de femei: Eva De Mol  și Janneke Niessen, iar noul lor fond de 40 de milioane de euro este asigurat în proporție de 39% de investitori-femei.

Parallax

Vizualizari
2717
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri