Raluca Abrihan

Finanţare de 600.000 Euro pentru dezvoltarea unei platforme de telemedicină

Thumbnail

Platforma online de programări la doctor, Docbook a atras o investiție de 600.000 euro de la Grupul Next Capital pentru a dezvolta o soluție completă de Telemedicină, un domeniu care va redefini zilele acestea interacțiunea pacient-medic în contextul crizei mondiale COVID 19. Iar consultațiile, dosarele medicale, consultul pluridisciplinar se vor muta în online, tocmai pentru a se evita interacțiunea directă.

Am căutat să atragem un profil de investitor activ, adică nu doar money, ci smart money. Contribuția noului investitor, Next Capital Group, nu este dată doar de participația achizitionată, ci si de experiența membrilor Board-ului, care sunt dispuși să se implice activ, precum și de complementaritatea și sinergiile cu celelalte companii din grupul Next Capital, astfel încât dezvoltarea Docbook sa fie accelerată de acestea, Docbook vizând în scurt timp extindere internațională.” a precizat Cristian Barbu, Founding Partner Docbook.

Adrian Boghiu, reprezentantul Next Capital, a precizat recent ca NCG începuse deja investițiile în proiecte din domeniul tehnologiei pe piața europeană, vizând să investească și în domeniul medical, Docbook fiind oportunitatea perfectă pentru îmbinarea acestora.

Suntem încântaţi de viteza ridicată de dezvoltare a platformei digitale Docbook, care este complet integrată cu o rețea de peste 6000 de medici oferind acces instant la servicii medicale pe tot teritoriul țării, dar și de viziunea și capacitatea de execuţie a echipei. Vom continua să susţinem ritmul de dezvoltare a platformei Docbook pentru a accelera diversificarea serviciilor oferite și expansiunea rețelei, inclusiv în această perioadă pe care toți ne-o dorim să o traversăm cu bine și sănătoși”, declară Adrian Boghiu.

Printre investitorii Docbook se numară și dr. Wargha Enayati (fondatorul reșelei medicale Regina Maria, al clinicilor Fundației Inovații Sociale Regina Maria, precum și a Enayati Medical City, cea mai mare investiție medicală din România ultimilor 30 de ani), precum si Florin Antoci, fondatorul Whiteboard.

Investiția în această platformă va fi înzecit multiplicată pe termen lung, tocmai pentru că vom dezvolta sistemul de Telemedicină. Veți vedea că și după ce vom iesi din criză, Telemedicina va suplini cu brio vizitele dese la diversele specialități, va scurta timpul și evaluarea, costurile actului medical în sine, va ușura birocratic și va inlesni evaluarea pluridisciplinară a cazului medical, iar rezultatele ne vor determina să folosim acest sistem și în viitor. Dacă până acum problema cea mai mare ținea de legislație, azi până și autoritățile din România sunt forțate de criză să urgenteze reglementarea actului medical online” a declarat Wargha Enayati, Președintele Enyati Group.

Docbook este o platformă digitală de servicii medicale pentru adulți și copii din România, care intermediază accesul la toata gama de servicii medicale (consultații, analize, investigații imagistice, tratamente, farmacie online etc), atât pentru utilizatori individuali, cât și pentru angajatori și care acoperă întreaga țară.

Parallax

Vizualizari
2148
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri