Claudiu Zamfir

2,5 milioane EUR, finanțare primită de un startup crypto lansat de un român, un bulgar și un olandez

Thumbnail

Un român, un bulgar și un olandez și-au deschis un startup crypto în Olanda, în urmă cu 4 luni, iar acum au primit o finanțare de capital de risc de 2,5 milioane de euro, printre investitori numărându-se și un mare fond de investiții care a finanțat în trecut companii ca Facebook, Revolut, Canva.

Fung se numește startup-ul crypto, care a anunțat că a obținut investiția de 2,5 milioane  de euro. Printre investitori este și  fondul de investiții Global Founders Capital, car a finanțat în trecut startup-uri tech care între timp au ajuns companii globale: Facebook, Revolut, Canva, Delivery Hero, Slack, Trivago. Alți investitori care au participat la runda de finanțare din Olanda sunt Kindred Capital, Kingsway Capital și Karatage, după cum a anunțat un investitor implicat în tranzacție.

Startup-ul Fung a fost fondat abia în februarie 2022, la Amsterdam, de românul Andrei Văleanu, împreună cu olandezul Alex Schoonkind și bulgarul Konstantin Indjov.

Andrei Văleanu a făcut liceul la Constanța, după care, în 2011, a plecat la  Haga, să studieze Dreptul Internațional la facultate. A făcut și un masterat în Drept european, la Leiden. În Olanda, el a lucrat în zona juridică pentru companii din sectorul financiar. Printre altele, Andrei Văleanu a lucrat la Uber Money, un serviciu fintech pentru șoferii și curierii companiei americane de transport la cerere și livrări prin aplicație.

Ce face startup-ul Fung? Mica firmă olandeză a dezvoltat o platformă crypto-nativă, care oferă servicii reglementate de plăți cu criptomonede și bani convenționali, în sistem unificat.

Parallax

Vizualizari
4988
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Filip
One
Dupa ani de zile tot nu am reusit sa inteleg: oamenii asta primesc finantare practic pentru noi platforme de jocuri de noroc, nu? Adica toate acete monede virtuale sau platforme de tranzactionare sunt doar niste case de pacanele, unde unii oamani isi ingroapa banii sperand ca vor gasi mai tarziu alt fraier care sa cumpere moneda la pret mai mare. Un fel de joc piramidal in care faci bani daca esti unde trebuie pe graficul de pump&dump. Altfel, zero beneficii, zero valoare reala a acestor monede.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri