Denisa Crăciun

21 milioane dolari finanțare pentru un startup cofondat de un antreprenor de origine română

Thumbnail

Un startup american de soluții bazate pe inteligență artificială, cofondat de un antreprenor cu origini românești, obține o finanțare de 21 de milioane de dolari într-o rundă de investiții Serie B.

Quadric este un startup fondat în 2016 la Burlingame, California, de antreprenorul cu origini românești Daniel Firu (foto dreapta), Nigel Drego și Veerbhan Kheterpal.

Runda de finanțare Serie B a fost condusă de NSITEXE, o companie japoneză producătoare de cipuri, parte a grupului DENSO, care a mai investit în trecut în Quadric, în 2019, atunci când startup-ul a obținut o investiție de 15 milioane de dolari.

La runda de finanțare au mai participat Mega Chips și investitori existenți precum Leawood VC, Pear VC, Uncork Capital și Cota Capital.

Quadric creează cipuri pentru computer, care rulează mai multe tipuri de algoritmi într-un mod eficient și rapid. Compania susține, totodată, că a conceput o tehnologie care ajută dezvoltatorii să creeze aplicații de înaltă calitate.

Investiția va permite companiei să lanseze următoarea versiune de procesoare și să își extindă echipa.

Daniel Firu a fondat Quadric în 2016 împreună cu Nigel Drego și Veerbhan Kheterpal. Antreprenorul cu origini românești locuiește în California, SUA și este absolvent al Universității din Florida.

De cealaltă parte, Nigel Drego a obținut titlul de doctor în inginerie electrică la MIT, în 2009, în timp ce Veerbhan Kheterpal a obținut titlul de doctor în inginerie electrică și computere în 2005, la Carnegie Mellon University, din Pittsburgh, Pennsylvania.

Potrivit datelor de pe Crunchbase, Quadric a obținut de-a lungul timpului investiții totale în valoare de 38,3 milioane de dolari.

Parallax

Vizualizari
1151
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri