Denisa Crăciun

Finanțare totală nerambursabilă de 171.000 EUR de la un ONG, pentru panouri fotovoltaice pe bloc și activități sustenabile

panouri solare

24 de comunități de români care locuiesc la bloc vor primi finanțare nerambursabilă în valoare totală de 171.000 EUR, printr-un program lansat de un ONG. 

10 dintre aceste comunități au obținut premiul cel mare, respectiv finanțare în valoare de câte 15.000 EUR pentru montarea de panouri fotovoltaice pe bloc și organizarea de activități sustenabile timp de un an, iar alte 14 comunități vor fi susținute cu câte 1.500 EUR pentru organizarea a trei activități sustenabile de-a lungul a opt luni. Cele 24 de comunități câștigătoare ale programului organizat de ONG-ul ÎntreVecini provin din 14 județe din România.

După ce au distribuit chestionare pentru a afla nevoile existente în comunitățile lor și au format conexiuni noi cu vecinii, membrii comunităților câștigătoare și susținute au încheiat parteneriate cu afaceri și ONG-uri locale. Scopul a fost de a facilita începutul interacțiunilor între vecini și de dezvolta inițiative comunitare sustenabile care pot ajuta locuitorii din România să facă schimbări pozitive în comunitățile lor, se arată într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Cele 10 grupuri care au luat finanțare de câte 15.000 EUR sunt din Brașov, Reșița, Constanța, Galați, Iași, Târgu-Mureș, Zalău, Sibiu, Timișoara și Râmnicu-Vâlcea, iar cele 15 comunități susținute cu câte 1.500 EUR sunt din orașele Iași, Sibiu, Hunedoara, Mureș, Brașov, Ploiești, Teleorman, Timiș, Vrancea și Cluj-Napoca.

Comunitățile noi vor participa la evenimentul „Zilele Vecinilor – Festival de Cartier”, inspirat de Ziua Europeană a Vecinilor – sărbătorită de peste 24 de ani în ultima zi de vineri a lunii mai, la inițiativa unui francez de origine română. Astfel, va fi organizat un festival de cartier desfășurat în 5 sectoare din București, în 15 județe din țară și în 30 de comunități ÎntreVecini.

Parallax

Vizualizari
1371
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri