Denisa Crăciun

Finanțare de jumătate de milion EUR pentru un startup din UK co-fondat de un antreprenor de origine română

Stefan Rotarus

Un tânăr de origine română a fondat în UK, împreună cu alți doi antreprenori, un startup de tehnologie financiară (fintech) care și-a asigurat acum o finanțare de aproape jumătate de milion de EUR.

Ștefan Rotăruș (CTO - foto) a înființat în 2023, împreună cu Jeremy Bensoussan (CEO) și Andrea MacDonald (CMO), Avenir, un startup de soluții personalizate pentru investitori, cu sediul la Londra.

Acum, startup-ul lor și-a asigurat o finanțare de 487.000 EUR de la firma de investiții SFC Capital, din UK, Techstars, unul dintre cele mai mari acceleratoare pentru startup-uri din lume, și instituții financiare ca JP Morgan, Morgan Stanley  și FNZ , potrivit Tech.eu.

Finanțarea vine după ce Avenir a finalizat programul de accelerare ABN AMRO + Techstars Future of Finance.

Ștefan Rotăruș, originar din Cluj-Napoca, conform profilului său de Facebook, locuiește în prezent în Londra. Tânărul antreprenor a studiat la École polytechnique fédérale de Lausanne (EPFL), una dintre universitățile de top din Elveția. Rotăruș este vorbitor, pe lânga limba română, de franceză, engleză, italiană și germană, așa cum menționează pe LinkedIn

Antreprenorul a mai fondat un startup în 2018, Codex D, de divertisment, unde a rămas până în 2020. Apoi a făcut un internship la Deutsche Bank și a lucrat, timp de un an, la Wavestone, având poziția de consultant IT.

Colegul său, Jeremy Bensoussan, a lucrat la Revolut ca product owner, dar și ca analist intern la Accenture, iar Andrea Macdonald, co-fondatoare Avenir, a lucrat, printre altele, la Mastercard.

Parallax

Vizualizari
1368
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri