Răzvan Tătaru

Finanțare de 1,65 milioane EUR pentru startup-ul românesc Nordensa, de susținere a jucătorilor de fotbal europeni

Jucători de fotbal

Startup-ul românesc Nordensa, care vrea să revoluționeze descoperirea de talente din fotbal printr-o platformă bazată pe suporteri, a obținut 1,65 milioane EUR printr-o rundă de finanțare seed, potrivit TechStartups.

În urma rundei de finanțare, Nordensa a adăugat Consiliului Consultativ câteva nume importante din industrie, ca Alan Pace, proprietarul clubului Burnley FC, și Chris Kay, directorul de Marketing al Manchester City FC.

Banii au venit de la mai mulți investitori, printre care fondurile de investiții Vertical Seven Group, Cabrio Investment și compania DMA Development, potrivit Sifted.

Firma românească a fost fondată în anul 2022 și are sediul la Cluj-Napoca. Nordensa propune o platformă prin care fanii pot cumpăra acțiuni în contractele „trial” ale jucătorilor de fotbal. Acești jucători sunt selectați cu atenție de către recrutori din Premier League și Bundesliga.

Investitorii au posibilitatea de a câștiga până la 8% din câștigurile jucătorului în următorii cinci ani, distribuite tuturor suporterilor.

În viitor, startup-ul intenționează să anunțe parteneriate cu mai multe cluburi și academii europene. De asemenea, vor să se extindă în noi teritorii și vor să adauge mai multe sporturi în platformă.

Cu o evaluare curentă de 15 milioane EUR, Nordensa inițiază o rundă Bridge pentru a obține o finanțare suplimentară de 1,5 milioane EUR, pregătind calea pentru o rundă Seria A mai târziu anul acesta, în timpul căreia 20% din companie va fi disponibilă pentru noi investitori.

Adrian Docea, omul din spatele Nordensa, este originar din Alba-Iulia, are un master în publicitate la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a mai fondat firma de branding de startup-uri Heraldist în anul 2014, potrivit datelor de pe LinkedIn.

Parallax

Vizualizari
1162
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri