Denisa Crăciun

Finanțare de 7,5 milioane Euro pentru un startup german co-fondat de o româncă

Thumbnail

Un startup german de soluții pentru bunăstarea mintală a angajaților din diverse companii înființat în 2019, cu o româncă printre fondatori, a obținut o investiție de 7,5 milioane de euro într-o rundă de finanțare condusă de fondul de capital de risc Speedinvest.  

Nilo.health, cu sediul la Berlin, este un startup fondat de antreprenoarea de origine română Cătălina Turlea (foto mijloc) împreună cu Ines Räth (foto stânga) și Jonas Keil (foto dreapta).

Compania a dezvoltat o platformă care reunește consilieri, psihologi și psihoterapeuți și care oferă angajaților sesiuni de consiliere 1 la 1 și pregătire digitală bazată pe dovezi și instrumente în așa fel încât să le asigure bunăstarea mintală.

La runda de finanțare obținută recent de startup-ul german au mai participat fondurile de capital de risc PROfounders Capital și Vorwerk Ventures, dar și investitori existenți ca Atlantic Labs sau business angels printre care Alan Poensgen, Andreas Schneider, Julian Blessin, Friedrich A. Neuman, Hanno Renner, Jonas Rieke și Oliver Manojlovic, conform unui anunț publicat de Nilo.health pe pagina sa de LinkedIn.

Cine este Cătălina Turlea, co-fondatoare nilo.health

Cătălina Turlea are o experiență de peste 10 ani în domeniul IT și este software engineer. A lucrat, de-a lungul timpului, pentru startup-uri ca Freeletics, Everskill și Teleclinic.

Acum, în calitate de co-fondatoare nilo.health, dar și de CTO al companiei, românca se ocupă de tot ceea ce ține de tehnologie – de la frontend, backend, DevOps și de dezvoltarea aplicației de mobil.

Cătălina Turlea este absolventă a Universității Politehnica din București (2007 - 2011) și este licențiată în știința calculatoarelor. După ce a finalizat studiile de licență la UPB, românca a făcut un master în Austria (2011 –2013), la University of Applied Sciences Upper, în domeniul mobile computing, conform profilului său de LinkedIn. 

Din 2012 până în 2013 a fost software developer la Fl3xx, companie din Austria. Apoi, în perioada 2013 - 2015 a lucrat ca dezvoltator iOS la Sixt Rent-a-car, urmând ca din 2015 și până în 2017 să se ocupe tot de această zonă la companii din Germania, ca 1&1 Internet AG și Freeletics.

În 2020 s-a alăturat echipei nilo.health, unde lucrează și în prezent.

Parallax

Vizualizari
1164
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri