Denisa Crăciun

Finanțare de 1,45 milioane Euro pentru un startup elvețian cofondat de un român

Thumbnail

Un startup elvețian cofondat de un român a obținut o investiție de 1,45 milioane de euro de la fondul de investiții austriac Alpine Equity, NGM, investitori privați și existenți, potrivit unui anunț făcut de companie, marți.

Finanțarea obținută de Alphacruncher, startup elvețian cofondat de românul Alexandru Popescu, va permite lansarea globală a produsului său bazat pe cloud pentru educație și cercetare, Nuvolos.

Startup-ul fondat în 2015 la Lugano, Elveția, a lansat un serviciu proiectat de academicieni pentru academicieni, care funcționează ca un spațiu de lucru securizat dedicat cercetării. Serviciul este disponibil pentru profesori și studenți și, spun fondatorii săi, este gândit ca un „jucător important” în era EdTech.

„Obiectivul nostru principal este de a stimula cercetarea științifică și educația prin integrarea progreselor de ultimă oră în tehnologiile de calcul, date și cloud. Făcând acest lucru, oamenii se pot concentra pe domeniul lor de expertiză în cercetare, studenții pot învăța în moduri mai captivante, iar facilitățile (n.r. oferite de Nuvolos) pot economisi resurse, în cele din urmă” spune Alexandru Popescu, co-fondator și CEO Alphacruncher.

Aphacruncher a fost fondat în 2015 de Alexandru Popescu, care este și CEO-ul companiei și Fabio Trojani. Alexandru Popescu are un background în informatică economică și este doctor în Economie la Universitatea din Lugano.

De cealaltă parte, Fabio Trojani este profesor de Finanțe și Statistică la Universitatea din Geneva. Anterior a fost profesor de statistică la Universitatea din Lugano, profesor de finanțe la Universitatea St. Gallen, și profesor de finanțe la Universitatea Luigi Bocconi din Milano. El a primit titlul de doctor în Econometrie la Universitatea din Zurich și este editor la Journal of Financial Econometrics.

Parallax

Vizualizari
1099
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri