Denisa Crăciun

Finanțare mamut, de peste 4 miliarde EUR, pentru un startup european de tehnologii verzi

h2greensteel

Un startup european de tehnologii verzi a obținut o finanțare de peste 4 miliarde EUR pentru a construi o fabrică de oțel verde în Suedia.

Startup-ul suedez H2 Green Steel, fondat în 2020, a obținut o finanțare de 4,2 miliarde EUR sub formă de împrumut. De asemenea, startup-ul a primit și un grant de 250 milioane EUR de la Fondul pentru Inovare al UE.

În total, compania și-a asigurat până acum aproape 6,5 miliarde EUR, finanțare pentru fabrica de oțel verde care va fi construită în nordul Suediei, conform unui comunicat publicat, luni, de H2 Green Steel. 

Compania, care are scopul de a „decarboniza industriile greu de abordat”, susține că deja este în desfășurare construcția fabricii sale, ce va fi situată în Boden.

„Nimeni nu a examinat proiectul nostru mai atent decât cei care susțin finanțarea noastră. Această angajare masivă din partea creditorilor noștri, investitorilor și Fondului de Inovare reprezintă o recunoaștere reală a calității companiei noastre. Este, de asemenea, o victorie semnificativă pentru climă, deoarece sperăm că modelul nostru va inspira finanțarea altor inițiative de decarbonizare în industriile greu de abordat”, spune Henrik Henriksson, CEO al H2 Green Steel.

În septembrie 2023, startup-ul a obținut o finanțare de 1,5 miliarde EUR. Înainte de asta, în mai 2021, compania a încheiat o finanțare Seria A de 86 milioane EUR, iar în octombrie 2022 a ridicat o investiție de 260 milioane EUR. 

Parallax

Vizualizari
5400
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri