Denisa Crăciun

Finanțare de 600.000 Euro pentru KFactory, un startup IT românesc

Thumbnail

Startup-ul românesc KFactory, care oferă o soluție pentru creșterea performanței operaționale a companiilor de producție, obține o finanțare de 600.000 de euro într-o rundă de investiții condusă de fondul clujean Fortech Investments.

Alături de Fortech Investments și SIF Transilvania se alătura investitorului existent Sparking Capital, care își crește investiția inițială. Astfel, prin această rundă, finanțarea totală a KFactory ajunge la suma de 817.500 de euro, a transmis, marți, compania, într-un comunicat către StartupCafe.ro.

Prin finanțarea obținută, KFactory, startup Industry 4.0 din România, intenționează să își accelereze creșterea pe piața DACH (Germania, Austria, Elveția). De asemenea, compania vrea să investească în rețeaua de parteneri și integrări, respectiv să extindă capacitățile platformei sale, cu scopul de a crește performanța operațională, sustenabilitatea și cunoștințele digitale la nivelul fabricilor.

KFactory este o platformă de automatizare a proceselor axată pe creșterea performanței operaționale pentru companiile de producție de toate dimensiunile și din toate sectoarele. Platforma include, de asemenea, echipa de ingineri virtuali, produs care schimbă modul în care echipele operaționale interacționează cu procesele de producție, întreținere, logistică și calitate, fiind capabil să monitorizeze amprenta de carbon și eficiența energetică, printre alte caracteristici inovatoare.

„În 2021, am crescut baza de clienți cu 500% și peste 300 de echipamente industriale sunt conectate în platforma noastră. Ne continuăm creșterea în România și ne consolidăm prezența pe piața DACH, pentru a avea expunere globală în câțiva ani. Vrem să le mulțumim tuturor investitorilor pentru că ne-au înțeles potențialul, au contribuit cu smart money și s-au alăturat parcursului nostru”, a spus Vlad Cazan, KFactory cofondator și Sales Leader.

„Am avut  succes în a ajuta clienții noștri să obțină informații critice asupra proceselor lor operaționale. Cu această finanțare, urmărim să extindem funcționalitățile KFactory, să ne concentram pe oameni, inovație și sustenabilitate”, a spus Adrian Dima, KFactory cofondator și Product Leader.

Valoarea investiției este maximizată de prezența Fortech Investments, ca investitor principal, parte a Fortech, unul furnizori de servicii IT din regiune, inclus în clasamente ca având una din cele mai rapide creșteri din Europa Centrală și de Est, cunoscut pentru experiența sa în dezvoltarea de software pentru industria automotive, a mai transmis startup-ul. 

„KFactory se adresează unei industrii foarte apropiate de interesele Fortech Investments. Cu o echipă solidă și cu o direcție clară, KFactory reprezintă o oportunitate excelentă pentru Fortech Investments de a sprijini domeniul de producție și de a-și extinde portofoliul. Conducând această rundă, oferim atât capital de expansiune, cât și expertiză tehnică și de vânzări pentru a ajuta KFactory să ajungă pe noi piețe și către noi clienți”, susține Valentin Filip, VP at Fortech Investments.

„Progresul realizat de KFactory este remarcabil și suntem bucuroși să contribuim din nou la dezvoltarea companiei, după o primă rundă de finanțare, condusă de Sparking încă din 2020. Această tranzacție este un semn de maturitate nu doar pentru portofoliul Sparking Capital, ci și pentru întregul ecosistem românesc”, susține Cristian Negruțiu, Founding Partner at Sparking Capital.

De cealaltă parte, Radu-Claudiu Roșca, CEO SIF Transilvania, spune că acest parteneriat este primul pas către o nouă direcție de investiții viitoare, completând că „suntem deschiși să susținem idei de business din toate zonele economice, prioritizând valoarea pe care o creează pe piață și potențialul de dezvoltare pe termen lung”. 

Parallax

Vizualizari
1021
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri