Denisa Crăciun

Finanțare de 6 milioane Euro pentru un start-up românesc care a construit un mini-shop automat

Thumbnail

Un startup românesc, care a construit un dispozitiv automatizat de vânzare de produse și servicii pentru complexele rezidențiale, a obținut o finanțare de 6 milioane de euro de la fondul de investiții american NCH Capital.

Bob Concierge, start-up românesc fondat în 2018 de antreprenorul Mihail Gîrneț, CEO-ul (director general) companiei, va utiliza investiția obținută pentru dezvoltarea rețelei în țară și la nivel internațional.

Investitorul, NCH Capital, un fond de investiții american cu afaceri în Europa Centrală și de Est, deține de fapt startup-ul. Serviciul Bob Concierge a fost lansat în aprilie 2018 în cadrul  firmei Multinode Network SRL, un start-up al grupului NCH Capital, așa cum se arată în descrierea startup-ului, de le LinkedIn.

În cei 3 ani de existență, în acest startup au fost investiți în total 11 milioane de euro, cu tot cu runda anunțată luni, potrivit unui comunicat transmis StartupCafe.ro.

Startup-ul are ca obiectiv scalarea business-ului, astfel încât să devină un marketplace important al serviciilor rezidențiale din România și din Sud – Estul Europei, conform unui comunicat transmis luni StartupCafe.ro.

Compania susține că a atras investiții totale de 11 milioane de euro și că în prezent operează o rețea de 64 de aparate în București.

„Puține startup-uri în România și Europa au curajul de a dezvolta soluții de hardware inteligent. Noi suntem convinși că inovațiile bazate doar pe software sunt acum în apogeu, dar în viitor vor decădea din cauza limitărilor pe care le au. Viitorul aparține hardware-ului automatizat dotat cu inteligență artificială”, a spus Mihail Gîrneț, CEO-ul Bob Concierge.

Ce este Bob Concierge

Bob Concierge este un start-up dezvoltat integral în România care aduce în locuințe un mini-shop automat, cu alimente și băuturi și funcționează în colaborare cu o platforma online Uncle Bob de produse esențiale și o gamă de servicii casnice.

Bob Concierge are implementată tehnologia „Grab and Go” unde clientul înregistrat în aplicația mobilă deschide mini-shop-ul și ia orice își dorește.

Clientul se autentifică prin scanarea codului QR, urmând ca produsele să fie identificate de multitudinea de senzori, iar suma pentru costul produselor să fie retrasă automat din contul utilizatorului. 

 

Thumbnail
Bob Concierge

 

În compartimentele pentru livrare curierii pot lăsa sau prelua un colet, iar în compartimentele speciale pentru curățătorie, utilizatorii pot lăsa hainele pe care le vor primi înapoi spălate și călcate.

Proiectul românesc este bazat pe tehnologii de tip Internet of Things (IoT) și folosește inteligența artificială pentru a asigura un lanț integrat complet de business, de la logistică la comercializare. Astfel, Bob Concierge își propune crearea unei rețele de 5.000 de aparate în România și 50.000 de aparate în Europa în următorii ani.

Toate componentele hardware și software ale soluțiilor oferite de Bob Concierge sunt dezvoltate și produse exclusiv în România, cu echipe și talent local, susține compania.

Firma Multinode Network SRL (care operează brandul Bob Concierge) are sediul central în orașul Voluntari, județul Ilfov și activează cu codul CAEN principal 4781 - Comerț cu amanuntul al produselor alimentare, băuturilor și produselor din tutun efectuat prin standuri, chioșcuri și piețe. În anul 2020, firma a avut venituri de 714.000 de lei și pierderi de 2,1 milioane de lei.

La rândul său, fondul de investiții NCH Capital, care controlează compania Multinode Network SRL, are sediul central la New York, iar în România este coordonat de omul de afaceri Cristian Andrei Siminel, care activează în domenii de business variate, de la ectorul bancar până la mass-media. 

Parallax

Vizualizari
977
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri