Denisa Crăciun

Finanțare de 2 milioane Euro pentru un startup românesc ce folosește inteligența artificială

Thumbnail

Un startup românesc axat pe data science și specializat în furnizarea de soluții pentru sectorul energetic, bazate pe machine learning (ML) și inteligență artificială (AI), obține o finanțare de 2 milioane de euro, într-o rundă de investiții condusă de Early Game Ventures, la care a participat și fondul de venture capital londonez MMC, dar și investitori business angel internaționali.

Ogre AI, fondat în 2021startup axat pe data science, oferă o tehnologie care are capacitatea de a prognoza generarea de energie, consumul, pierderile tehnologice si comerciale din rețea și diferite anomalii în sistem, conform unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

Echipa Ogre AI lucrează la crearea unui sistem de prognoză a prețurilor din energie care va ajuta la luarea de decizii, bazate pe informații concrete, atât la nivel de management de rețele energetice, cât și la nivel de tranzacționare.

„Când am evaluat Ogre AI am decis imediat să ne implicăm: oportunitatea de piață ne este clară, echipa este extraordinară și capabilă să execute planul de business asumat, tehnologia este solidă și scalabilă global. Suntem bucuroși să conducem această primă rundă de finanțare și mândri că putem contribui la construirea unei infrastructuri esențiale de date pentru industria energetică”, spune Radu Stoicoviciu, Partener EGV.

„Pentru a atinge obiectivele climatice globale, lumea va trebui să accelereze semnificativ investițiile în tranziția energetică. Suntem încântați să sprijinim o echipă incredibil de talentată care construiește produse de prognoză necesare pentru a gestiona piețele globale de energie tot mai volatile. Tehnologia Ogre AI aduce îmbunătățiri remarcabile în  managementul riscurilor și în eficiența operațională în acest domeniu și permite astfel organizațiilor să investească mai mult capital în energie curate”, declară Andrei Dvornic, director MMC Ventures.

„Sunt recunoscător investitorilor și partenerilor noștri pentru că fac posibilă această incredibilă aventură. Pentru mine este un privilegiu să lucrez alături de unele dintre cele mai strălucite și inovatoare minți ale generației mele. Obiectivul nostru, ca echipă, este de a scala acest business la nivel global", spune Matei Stratan, Fondator Ogre AI.

Early Game Ventures (EGV) este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanțat cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanțat  prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

MMC finanțează și ajută companii de tehnologie care au potențialul de a transforma piețele actuale să își scaleze afacerile. MMC sprijină astfel de companii de la etape de tip seed sau Serie A încă din anul 2000. MMC se angajează să înțeleagă în profunzime tehnologia și modelul de afaceri ale fiecărei companii pentru a ajuta la luarea unor decizii mai bune și pentru a fi parteneri mai eficienți.

Parallax

Vizualizari
1338
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri