Denisa Crăciun

Finanțare de 2 milioane dolari pentru startup-ul românesc Pluria, de spații de lucru flexibile

spatii de lucru startup

Un startup românesc de spații de lucru flexibile a obținut o finanțare de 2 milioane de dolari într-o rundă de investiții condusă de firma de capital de risc Eleven Ventures din Bulgaria. 

Startup-ul Pluria, fondat în 2020 de antreprenorii români Andrei Crețu (CEO) și Gabriela Drăghia (CRO), a lansat o platformă care pune la dispoziția companiilor o rețea de spații de birou flexibile din care se poate lucra: hub-uri de coworking, lounge-uri de hoteluri, cafenele etc.

La runda de finanțare ridicată de startup-ul românesc au mai participat și Croton Capital, WIT Angels Club, Phoenix Venture Fund și investitori business angels, potrivit Trending Topics.

Startup-ul are acum în plan să utilizeze investiția obținută pentru a-și extinde și dezvolta soluția. 

Cine sunt fondatorii Pluria

Fondatorii Pluria, Andrei Crețu și Gabriela Drăghia, s-au cunoscut acum mai bine de 10 ani, când lucrau împreună la o companie de consultanță, după cum arată Eleven Ventures. 

Cu timpul, cei doi antreprenori au mers pe drumuri diferite: Andrei a și-a lansat în 2011 propria afacere, Benefit Seven (7card), de abonamente la sală pentru angajați, pe care a vândut-o în 2019 către Sodexo, iar Gabriela a început să lucreze la Mastercard. 

În perioada pandemiei COVID-19, antreprenorul a observart că din ce în ce mai multe companii încep să angajeze lucrători în sistem remote, dar le era greu să se organizeze.

Așa că împreună cu Gabriela Drăghia a lansat în 2020 Pluria, „Airbnb-ul biroului”, o rețea care până acum a ajuns să includă peste 500 de spații flexibile de lucru în România, Spania, Portugalia, Columbia, Mexic, Brazilia.

Parallax

Vizualizari
446
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri