Răzvan Tătaru

Peste 100 eleve, participante la un proiect de antreprenoriat și tehnologie, realizat cu sprijinul UE

Fete fericite în librăria unui liceu

Peste 100 eleve din București, Ilfov și Dâmbovița au participat la un eveniment organizat cu sprijinul Comisiei Europene, care a avut ca scop dezvoltarea de abilități în tehnologie și antreprenoriat, potrivit unui comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro.

Elevele din zece licee au participat la ediția locală a „Girls’ ESTEAM Fest”, în cadrul căruia au fost provocate să își descopere și dezvolte abilitățile în tehnologie și antreprenoriat.

Acestea au participat la o serie de prezentări și workshop-uri cu scopul de a oferi oportunități de învățare și de carieră în domeniile STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) și antreprenoriat și de integrare într-o comunitate internațională de fete și femei cu interese similare.

Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „ESTEAM Fests and Communities”, inițiat de Comisia Europeană și Agenția Executivă a Consiliului European pentru Inovare și Întreprinderi Mici și Mijlocii (EISMEA).

În România, proiectul a fost realizat prin intermediul Fundației Deloitte România, cu sprijin din partea profesioniștilor femei care au urmat cariere în domeniile STEM și au susținut voluntar workshop-uri în cadrul evenimentului.

Educația și conectarea timpurie a tinerilor la realitățile și oportunitățile din piața muncii sunt direcții în care, ca organizație globală aflată la intersecția mai multor industrii, regiuni și modele economice, investim strategic. Ne-am alăturat, așadar, cu entuziasm inițiativei Comisiei Europene de a stimula diversitatea și egalitatea de gen în domenii și profesii atât de importante pentru modul cum vor arăta economiile și societățile de mâine, precum tehnologia, științele și antreprenoriatul. În plus, deși am crescut în ultimii 30 de ani ca o economie deschisă, care a îmbrățișat potențialul și calitățile profesioniștilor femei, indicele economiei și societății digitale (DESI) ne arată că, în România, rolul femeilor în domeniile digitale este încă subdimensionat în raport cu potențialul lor real”, a declarat Alexandru Reff, Country Managing Parter, Deloitte România și Moldova.

Încă nu avem suficiente fete și femei în Uniunea Europeană care să studieze și să urmeze o carieră în antreprenoriat, știință și tehnologie. Prin proiectul ESTEAM, intenția noastră este de a sprijini fetele și femeile în a dobândi competențe digitale și antreprenoriale, de a le spori încrederea în sine și de a face domeniile ESTEAM (antreprenoriat, știință, tehnologie, inginerie, arte și matematică) mai atractive. Ne dorim să susținem fetele și femeile să își atingă potențialul maxim și suntem încântați să găsim parteneri locali care au o misiune similară și pot face echipă cu noi în acest demers”, a declarat Dana Puia-Morel, Expert politici publice antreprenoriat și ESTEAM & coach intern, Comisia Europeană.

„Girls’ ESTEAM Fest” este un eveniment organizat de Deloitte România, firmă de consultanță juridică, fiscală și financiară, cu sprijinul Narada și EIT Raw Materials, organism al Uniunii Europene.

„ESTEAM Fests and Communities” susține potențialul feminin și aduce în fața participantelor idei și modele de succes în domeniile ESTEAM (antreprenoriat, științe, tehnologie, inginerie, arte și matematică). Programul își propune să ajungă în 14 state din Uniunea Europeană până la finalul anului 2024, cu evenimente similare, atât pentru fete, cât și pentru femei.

Peste 2.700 de fete și femei au luat parte la activități fizice și virtuale în cadrul evenimentelor, de la apariția „ESTEAM Fests and Communities”, în ianuarie 2022.

 

Parallax

Vizualizari
67
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri