Denisa Crăciun

EIT și alte organizații pregătesc tineri europeni din domeniul deep tech

deeptech

Mai multe organizații, printre care Intel și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, se alătură unei inițiative a EIT, Deep Tech Talent, pentru a instrui peste 500.000 de tineri europeni.

Deep Tech Talent, proiect al EIT, este o inițiativă ce are ca scop instruirea, în total, a un milion de talente în acest domeniu până în 2024. 

Proiectul constă în programe ce vor fi disponibile pentru o gamă largă de cursanți, de la elevi, la cei din învățământul superior, până la cei care vor să se dezvolte profesional. Astfel, organizațiile pot oferi cursuri, traininguri, contribuții financiare și suport.

Abodoo, Computer Vision Center, Generation, Intel Corporation, JA Europe, Universitatea de Științe Aplicate Tampere și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca sunt primele organizații care s-au alăturat Inițiativei Deep Tech Talent – condusă de EIT Manufacturing – pentru a oferi cursuri și pentru a contribui la dezvoltarea de training-uri care vor accelera cariera cursanților în domeniul deep tech. 

JA Europe va forma 390.000 de cursanți până în 2025 în cadrul inițiativei. Intel Corporation va contribui cu programe de instruire, inclusiv cu proiectele sale de pregătire digitală.

De cealaltă parte, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca își va aduce expertiza în AI, în special în inginerie biomedicală și energie. Computer Vision Center va contribui, de asemenea, la cursuri despre AI și abilități antreprenoriale.

Mai multe detalii găsiți AICI

Parallax

Vizualizari
468
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri