Smile Media

Eficiența energetică în Municipiul Constanța

energie.png

La datele de 14 și 15 septembrie 2023, la Hotel Oxford Mamaia din Constanța, Energynomics, Fondul Român pentru Eficiența Energiei (FREE) și Direcția pentru Eficiență Energetică (DEE) din cadrul Ministerului Energiei organizează al treilea eveniment din campania de informare și conștientizare din cadrul proiectului “Eficiență energetică pentru tranziția energetică”, un proiect finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin EEA și Granturile Norvegiene 2014-2021.

Mai mult decât o conferință standard, evenimentul include sesiuni de pregătire susținute de experți recunoscuți și permite un grad ridicat de interactivitate între cei prezenți: profesioniști din direcțiile tehnice din cadrul primăriilor, consiliile locale și județene, regii, companii publice pentru servicii de utilități, precum și manageri energetici, auditori energetici, furnizori de soluții și echipamente pentru măsuri de eficiență energetică și producerea energiei din surse regenerabile, experți financiari, consultanți, studenți. Accesul va fi gratuit, dar locurile vor fi limitate! Sunteți invitați să vă înscrieți aici: https://www.energynomics.ro/inregistrare-conferinta-constanta/

 

Agenda – 14 septembrie 2023

09:30 – 10:00 Înregistrarea participanților

10:00 – 10:05 Introducere

10:05 – 10:20 Vergil Chițac, Primarul Municipiului Contanța (tbc)

10:20 – 11:30 SESIUNE 1: Colaborare pentru finanțarea proiectelor energetice

Colaborarea public-privat pentru orașe sustenabile * Oportunități, obstacole, soluții * Digitalizarea pentru administrațiile publice și companii * Integrarea serviciilor * Managementul deșeurilor * Economia circulară

  • Adrian Ghiță, Director Executiv, Fondul Român pentru Eficiența Energiei – FREE
  • Mihai Aniței, vicepreședinte Constanța Port Business Association - CPBA
  • Luminiţa Mihailov, directorul general al ADR Sud Est (tbc)
  • William Wang, Solution Manager Huawei
  • Ciprian Bodiu, Head Of Sales, Parapet.ro

 

11:30 – 11:45 Pauză de cafea

11:45 – 12:00 Cristian Ilie, Director Direcția Eficiență Energetică din cadrul Ministerului Energiei

12:00 – 12:15 Eden Mamut, Prof Univ. Universitatea Ovidius Constanța

12:15 – 13:30 SESIUNE 2: Surse de eficiență energetică

Generare de energie verde * Soluții pentru mobilitatea urbană și inter-urbană * Mobilitatea electrică și infrastructura necesară * Încălzire centralizată * Renovarea clădirilor

  • Bogdan Orozan, Director termo-tehnic, Termoficare Constanța
  • Cristian Athanasovici, Business Development Manager, Kawasaki Gas Turbine Europe
  • Răzvan Ilie, Area Sales Manager Volt
  • Dragoș Luca, Manager TAW Energy

 

13:30 – 14:00 Prânz și socializare

 

Agenda – 14 septembrie 2023

09:30 – 10:30 Înregistrarea participanților

10:00 – 11:00 Sesiune de pregătire Surse și scheme de finanțare a proiectelor de eficiență energetică - Trainer / lector: Adrian Ghiță, Director Executiv al Fondului Român pentru Eficiența Energiei (FREE)

11:00 – 11:15 Pauză de cafea

11:15 – 12:45 Sesiune de pregătire Eficiență energetică și tranziție energetică în domeniul UAT

Trainer / lector: Dr. Corneliu Rotaru, senior expert energy efficiency

12:45 – 13:00 Pauză de cafea

13:00-14:00 Sesiune de pregătire Eficiența energetică, de la oportunitate la realitate

Trainer / lector: Dr. Andrei Ceclan, profesor, senior energy consultant

Evenimentul Eficiență energetică pentru tranziție energetică – Constanța este al treilea din campania de informare “Eficiență energetică pentru tranziția energetică”, un proiect finanțat de Innovation Norway prin Granturile Norvegiene 2014-2021.

Obiectivul proiectului este creșterea nivelului de informare și conștientizare al publicului larg, al profesioniștilor din industrie și autorități publice cu privire la eficiența energetică și energia regenerabilă. Proiectul ”Eficiență energetică pentru tranziția energetică” a debutat în luna martie 2023 și va fi implementat până la finalul anului. În vederea atingerii obiectivului propus, în cadrul proiectului vor fi dezvoltate activități de informare, comunicare, și training pentru a crește nivelul de expertiză al practicienilor în domeniul energetic și a nivelului de responsabilizare a factorilor de decizie din cadrul autorităților publice și companiilor din România. Rezultatul propus îl constituie contribuția acțiunilor proiectului la facilitarea îmbunătățirii comportamentul de consum energetic al consumatorilor industriali și casnici prin acțiuni care să contribuie la tranziția energetică, prin măsuri de eficiență energetică și integrarea în mixtul de consum a energiilor regenerabile.

Campania de conștientizare va consta în patru tipuri de activități - 1. Conferințe, 2. Cursuri de formare pentru eficiență energetică și energii regenerabile, 3. Școală de vară, 4. Campanie mediatică privind energia regenerabilă și eficiența energetică.

Resursele pentru acest proiect vor fi asigurate parțial prin intermediul sprijinului financiar oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin EEA și Granturile Norvegiene, la care se adaugă cofinanțarea din partea partenerilor. În perioada următoare, mai sunt programate 4 conferințe în patru orașe, după cum urmează: Oradea (20-21 iunie), Constanța (14-15 septembrie), Iași (19-20 octombrie) și București (16-17 noiembrie). Până la sfârșitul anului, campania media va contribui la creșterea gradului de conștientizare și de implicare a consumatorilor din mediul public și privat, la nivel individual și de companie prin proiectele implementate viitoare.

În același timp, accesul la un plus de cunoștințe și instrumentele diseminate în cadrul cursurilor și Școlii de vară (10-14 august) a contribuit la îmbunătățirea numărului și competențelor persoanelor interesate și disponibile pentru comunicarea pe teme de eficiență energetică și energie regenerabilă.

Pagina de eveniment este disponibilă aici: https://www.energynomics.ro/eveniment-energynomics/eficienta-energetica…

Articol susținut de Energynomics

Parallax

Vizualizari
287
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 413
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri