Claudiu Zamfir

Cursuri și evenimente de afaceri în țară și în străinătate, oferite gratis de statul român în 2020

Thumbnail

Sute de patroni români vor putea participa gratuit la cursuri și workshop-uri și la evenimente de afaceri în țară sau în străinătate, prin 3 programe de sprijin pentru firmele mici și mijlocii, pregătite de Ministerul Economiei, cu bani de la bugetul de stat.

Aproape jumătate de milion de euro va cheltui Ministerul Economiei și în anul 2020 din bugetul de stat cu 3 programe naționale pentru IMM: Femeia Antreprenor, cursurile EMPRETEC și Târgul de Meșteșuguri și Artizanat.

Ministerul a scos în dezbatere publică cele 3 proceduri de derulatre a programelor.  După definitivarea procedurilor, vor fi deschise sesiuni de înscrieri online pe site-ul Ministerului Economiei.

Femeia Antreprenor 2020: 80 de românce vor merge la evenimente de afaceri în străinătate

Și în anul 2020, statul a alocat 1 milion de lei pentru programul Femeia Antreprenor, de care vor beneficia total 160 de românce care au sau vor să-și deschidă mici afaceri.

Vor fi 3 etape:

  • Etapa I - Conferinţa naţională dedicată femeilor antreprenor din România. Aici vor putea participa femeile care au cetăţenie română şi care la data depunerii formularelor de înscriere au vârsta peste 18 ani şi au cel puţin studii medii definitivate.    De asemenea se vor putea înscrie operatorii economici: IMM-urile (societăţi comerciale, societăţi cooperative, persoane fizice autorizate (PFA), întreprinderi individuale).

 

  • Etapa a II-a - 4 workshop-uri pentru femei care deţin afaceri. Aici vor putea participa maximum 160 reprezentante ale operatorilor economici care au fost la conferinţa naţională şi au fost selectate conform.

 

  • Etapa a III-a - 4 evenimente internaţionale pentru femei vorbitoare de limbă engleză care deţin afaceri. Vor putea merge maximum 80 reprezentante ale operatorilor economici menţionaţi care au fost la conferinţa naţională, precum şi la workshop şi au fost selectate conform.

 
 

Proiect Procedura Femeia Manager 2020 by Claudiu on Scribd

Cursuri de business la Harvard, aduse în România

Și anul acesta statul a alocat 504.000 de lei pentru programul național UNCTAD/EMPRETEC, prin care se vor 4 organiza workshop-urilor de pregătire antreprenorială, pe durata a 9 zile,  în țară.

În total, vor putea fi primite la cursuri maximum 120 de persoane, ceea ce însemană că fiecare loc va avea un cost de aproape 1000 de dolari de participant, suportat de stat.

Produsul de bază oferit participanţilor la Program este atelierul de lucru pentru dezvoltarea competenţelor personale antreprenoriale dezvoltat de

Universitatea Harvard împreună cu Management Systems International şi McBeer & Co care se va desfăşura pe parcursul a 9 zile calendaristice - se arată în propunerea oficială de procedură.

Workshop-urile UNCTAD/EMPRETEC vor fi organizate în 4 orașe: Bucureşti, Constanţa, Craiova şi Târgu Mureş. Perioadele de desfăşurare a workshop-urilor şi locatiile vor fi afişate pe site-ul www.aippimm.ro. În cadrul aceluiaşi workshop nu pot participa rude de gradul I, rude de gradul II şi soţ/soţie.

Proiect Procedura EMPRETEC 2020 by Claudiu on Scribd

Târgul de handmade 2020

În fine, statul a alocat și în anul 2020 un buget de 890.000 de lei pentru organizarea Târgului naţional pentru artizanat şi meşteşuguri 2020 pe durata a 3 zile.   

În cadrul târgului de produse handmade vor fi organizate și seminare, workshopuri şi prezentări legate de afacerile cu artizanat.

Maximum 100 de persoane vor fi ajutate cu bani de transport și cazare pentru a merge la târg. Suma maximă acordată unui beneficiar pentru transport nu va depăşi 2.000 lei, pentru cazare se vor da maximum 1.600 lei/beneficiar pentru cel mult 4 nopţi, dar nu mai mult de 200 lei/ noapte/ persoană.

Vor putea beneficia de finanțare persoanele fizice autorizate (PFA), înreprinderile familiale și SRL-urile care se ocupă de producerea şi comercializarea produselor care păstrează specificul execuţiei manuale şi artizanale, prestarea serviciilor care presupun un număr mare de operaţii executate manual sau care au ca scop promovarea meşteşugurilor, a meseriilor, a produselor şi a serviciilor cu specific tradiţional.

Proiect Procedura Mestesuguri 2020 by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
3326
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri