Denisa Crăciun

Un centru de inovare din România și unul din Ucraina, colaborare pentru proiecte europene pentru startup-uri și IMM-uri

wehub

Un centru de inovare digitală din România a semnat un acord cu o organizație de Ucraina pentru a colabora la proiecte de transformare digitală, inclusiv pentru startup-uri și IMM-uri. 

Wallachia eHUB a semnat acordul de cooperare cu Ukrainian Cluster Alliance  / UA Digital Innovation HUB, se arată într-un comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.

„Prin această înțelegere ambele părți vor încuraja colaborarea reciprocă în domeniul transformării digitale, cu un accent deosebit pe promovarea celor mai bune practici ale localităților și comunităților inteligente și reziliente precum și în alte domenii, prin  inițiative precum stabilirea de contacte și evenimentele de bune practici, pentru a permite grupurilor țintă să își sporească reziliența în fața transformării digitale”, au transmis cele două organizații.

Inițiativele și acțiunile comune se vor referi la identificarea celor mai bune practici și promovarea tehnologiilor cu dublă utilizare, a dezvoltării digitale a sectorului construcțiilor, a energiei și a sectorului agroalimentar, soluții pentru localitățile  inteligente și altele, care vor fi convenite ulterior.

De asemena, vor colabora pentru:

  • sesiuni de instruire și ateliere de lucru;
  • colaborări la proiecte europene în beneficiul startup-urilor și IMM-urilor;
  • sprijinirea dezvoltării afacerilor în sectorul orașelor inteligente;
  • facilitarea transferului de tehnologie și a schimbului de cunoștințe și programe de formare și dezvoltare a abilităților.

„Este începutul unei colaborări consistente cu un centru de inovare digitală extrem de activ în Ucraina, și constituit  ca și al nostru, pe terenul fertil al clusterelor. Avem multe obiective comune, o abordare  comună europeană a inovării și transformării digitale  precum și expertize complementare în sectoare cheie tehnologice dar și în domenii cheie precum tehnologiile cu dublă utilizare, civilă și militară, sectorul construcții, cel agroalimentar sau energetic. Cooperarea noastră se înscrie în cadrul mai larg al proceselor de aderare la Uniunea Europeană  și integrare sub aspectul transformării digitale a Ucrainei”, a declarat Costin Lianu- coordonator al proiectului Wallachia eHUB și președinte al centrului.

„Ne bucură foarte mult acest acord de cooperare cu Wallachia eHUB, un centru de inovare digitală dinamic și recunoscut la nivel european. Activitățile la care am asistat, specifice centrului, ne-au impresionat și ne propunem să participam în calitate de parteneri la cât mai multe acțiuni comune atât în România cât și în Ucraina, existând largi perspective de cooperare în domeniile deja identificate. Centrul nostru de inovare  va deveni, sperăm cât de curând, un centru recunoscut la nivel european  ca și al dvs, iar acest acord este un stimulent important în acest proces”, a declarat Leonid Khatskevych, reprezentant Ukrainian Cluster Alliance  / UA Digital Innovation HUB. 

Ukrainian Cluster Alliance  / UA Digital Innovation HUB este o asociație dedicată promovării dezvoltării mișcării clusterelor și stimulării creșterii economice în Ucraina. Alianța reunește organizații ucrainene. Misiunea sa principală este de a spori sinergia între întreprinderi, de a facilita soluțiile inovatoare și de a asigura oportunități economice incluzive în diferite sectoare.

Proiectul Wallachia eHUB se adresează regiunilor de dezvoltare Sud-Muntenia și București-Ilfov pentru transformare digitală și este   finanțat parțial de Uniunea Europeană și cofinanțat de Guvernul României (POCIDIF). Proiectul Wallachia eHUB oferă servicii care se concentrează pe inginerie logistică, agricultură de precizie, Smart City, servicii cu dublă utilizare, planificare urbană și programe de formare privind conceptele cheie de digitalizare, printre altele. Industriile sprijinite sunt industria prelucrătoare (mobilă, textile, structuri metalice și plastice, industria 4.0); industria agroalimentară; turism și patrimoniu; industria construcțiilor; energie, petrol și gaze; sănătate; mijloace de transport și autorități publice.

Parallax

Vizualizari
157
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri