Claudiu Zamfir

Cel mai nou „unicorn” european: Consultații medicale video, pe mobil

Thumbnail

Startup-urile ajung la statutul de „unicorn” atunci când ating o valoare de 1 miliard de dolari în urma unei runde de investiții private. Cel mai nou „unicorn” european este din Suedia și activează în domeniul telemedicinei.

Startup-ul suedez Kry a obținut marți o finanțare de capital de risc de 300 de milioane de dolari (262 milioane euro) de la fondurile de investiții CPP Investments (CPPIB), Fidelity Management & Research LLC, The Ontario Teachers’ Pension Plan, Index Ventures, Accel, Creandum și Project A.

În urma acestei investiții de serie D, Kry a fost evaluat la 2 miliarde de dolari, de aproape 3 ori mai mult față de valoarea estimată la precedenta rundă de finanțare, de 140 de milioane de euro, din anul 2020.

Kry pune în legătură pacienții cu medicii și oferă un serviciu digital de consultații video de la distanță, prin aplicație de mobil. De asemenea, startup-ul dezvoltă tehnologii asistive în terapii și evaluări privind sănătatea mintală.

În actuala pandemie COVID, firma de tehnologie a lansat și un serviciu digital de programare gratuită la vaccinul împotriva coronavirusului SarsCoV2, în Suedia. Serviciul este implementat  în colaborare cu autoritățile suedeze.

Kry a fost fondat în anul 2014, la Stockholm, de către  Johannes Schildt (CEO), Fredrik Jung Abbou, Joachim Hedenius și Josefin Landgård. Compania operează în Suedia, Germania, Norvegia, Marea Britanie și Franța (în ultimele două, funcționează sub brandul Livi). În cei 7 ani de existență, startup-ul a ajuns la investiții totale de peste 550 de milioane de dolari.

Cu cei 300 de milioane de dolari obținuți acum, aplicația va face noi angajări pentru a se extinde în Europa. Momentan, în România serviciul suedezilor nu este disponibil.

Parallax

Vizualizari
1758
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri