Raluca Abrihan

Cassa, un soft românesc ce elimină munca manuală a contabililor, vrea finanţare de 200.000 de euro

Thumbnail

Cassa, un software pentru contabilitate care conține elemente de inteligență artificială și machine learning, vizează să obțină 200.000 de euro prin listarea pe platforma de equity crowdfunding SeedBlink.

Listarea va avea loc mâine, 6 octombrie, la ora 10.00.

Runda de investiții este condusă de un lead investor corporate însă detaliile despre numele și valoarea investiției vor fi anunțate în momentul finalizării tranzacției.

Cassa este o aplicație de tip Software as a Service care ordonează inteligent fluxul de documente și simplifică comunicarea dintre contabili și antreprenori. Aplicația a fost lansată în iunie anul acesta de către Cornel Fugaru (34 de ani) și Daniel Teodoroiu (32 de ani).

“Contabilitatea implică foarte multă muncă manuală - partea de operare a documentelor reprezintă între 60-70% din orele de lucru ale unui contabil. Totodată, contabililor li se solicită documente pe mai multe medii de comunicare: e-mail, apel telefonic, SMS, WhatsApp. Ne-am dorit ca soluția noastră să fie una integrată: pe de o parte, să simplifice comunicarea, iar, pe de altă parte, să ofere un <<tablou de bord>> al companiei prin servicii de facturare, arhivare, rapoarte financiare, sistem de notificări. Pe scurt, să salvăm din timpul contabililor și mai ales al antreprenorilor. Sperăm că listarea pe SeedBlink să ne ajute să dezvoltăm echipa de programare, marketing și vânzări astfel încât să creăm un produs care sa fie folosit de cât mai multe companii din România și din regiune”, afirmă Cornel Fugaru, co-fondator și CEO al Cassa Software.

Digitalizarea și implicit eliminarea muncii manuale a contabililor se bazează pe o tehnologie de recunoaştere optică a caracterelor (OCR) care permite transformarea documentelor scanate, fotografii, PDF-uri în documente editabile. De exemplu, sistemul OCR le dă contabililor posibilitatea să exporte în propriile softuri de contabilitate facturile emise de aplicație sau pe cele primite prin intermediul acesteia. În ceea ce privește comunicarea contabili- companii, mesajele dintre cele două parți se desfășoară sub forma unui feed similar celui de Facebook. Astfel, utilizatorii pot să comenteze, să dea like, share sau să descarce documentele.

“Există mai multe rute pentru digitalizarea contabilității tradiționale. Unii încep de la digitalizarea firmelor de contabilitate, iar alții de la digitalizarea evidenței contabile. Cassa a inovat găsind o soluție pragmatică și practică de digitalizare a comunicării dintre firmele de contabilitate și antreprenori. Ne bucurăm să putem ajuta la planurile lor de scalare internațională”, a declarat Andrei Dudoiu, co-fondator și CEO al SeedBlink.

Aplicația are în prezent 500 de utilizatori - firme de contabilitate și clienții acestora. Platforma - de tip B2B2B- se adresează contabililor, dar aceștia au posibilitatea să devină reselleri pentru propriii clienți de contabilitate.

Până la finalul acestui an conducerea companiei mizează să aibă 2.000 de clienți, iar la sfârșitul anului viitor, 15.000 de utilizatori.

“Viziunea noastră este să facem astfel încât serviciile contabililor să fie considerate că fiind unele premium atât ca percepție, cât și din punct de vedere financiar. Ne bucurăm că deja avem primele semnale în acest sens. Mai exact, lucrăm cu contabili care ne-au spus că au reușit să atragă clienți noi deoarece utilizează Cassa”, adaugă Cornel Fugaru.

Unul dintre factorii care au condus la o adopție rapidă a serviciilor Cassa este pandemia de Coronavirus.

“În contextul în care oamenii și-au dorit să treacă cât mai mult în online, să nu mai atingă documente, soluția noastră a venit ca o mănușă pentru ei. La un moment dat, am creat o postare despre noi pe un grup de contabilitate și am primit peste 60-70 de cereri de ofertă. Cumva, Cassa a fost produsul potrivit pentru acest moment extrem de dificil”, explică Cornel Fugaru.

Cei doi co-fondatori sunt deja în discuții cu o firmă de contabilitate din Marea Britanie pentru implementarea soluțiilor oferite de Cassa. De asemenea, pentru anul următor co-fondatorii iau în calcul să se extindă la nivel regional, în Europa Centrală și de Sud-Est. Printre primele țări vizate se numără Austria și Grecia, în aceste piețe compania targetând în special segmentul enterprise.

“În ultimul an și jumătate am testat majoritatea soluțiilor OCR disponibile și sunt sigur că tehnologia noastră este mult mai performantă și mai scalabilă decât acestea. Suntem încă în teste, dar când versiunea finală a OCR-ului va fi live ne dorim să o vindem la nivel internațional. Ne bazăm foarte mult pe tehnologii de computer vision și machine learning pentru procesarea și operarea documentelor contabile, dar ne uităm și către alte posibile verticale (prognoze de business, evaluarea riscului pentru client si contracte) în care putem aplica serviciile și tehnologiile dezvoltate de compania noastră”, afirmă Daniel Teodoroiu, co-fondator și director tehnic al Cassa.

Conducerea Cassa estimează venituri de 500.000 de euro pentru 2021 în cazul în care va reuși să obțină cei 200.000 de euro prin campania din platforma SeedBlink. De asemenea, co-fondatorii estimează ca în 2024 să ajungă la o cifră de afaceri de 7,6 milioane de euro (suma include doar România, nu și veniturile din străinătate).

Parallax

Vizualizari
5833
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri