Claudiu Zamfir

Camera de Comerț Americană caută startup-uri românești cu idei de afaceri eco

business eco dreamstime

Startup-urile românești care dezvoltă anumite soluții ecologice au șansa să fie selectate într-un program al Camerei de Comerț Americane (AmCham) în România, în care vor beneficia de workshop-uri de business și vor avea oportunitatea de a-și dezvolta ideile de afaceri alături de companii membre AmCham, precum Coca-Cola HBC România, Microsoft România sau Cargill România.

Înscrierile la AmCham Sustainability Competition se fac AICI până pe 26 iulie 2023, au informat, într-un comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro, organizatorii, AmCham România și Impact Hub Bucharest.

Membrii AmCham din diferite industrii au identificat provocări pregnante din sfera circularității și sustenabilității care afectează procesele de business, urmând ca startup-urile interesate să participe la AmCham Sustainability Competition să propună soluții concrete, inovative, scalabile, care să răspundă următoarelor probleme înscrise în program:

  • Captarea și reutilizarea CO2  - Cum putem să captăm CO2-ul generat în cadrul procesului de îmbuteliere a băuturilor pentru a-l refolosi la îmbutelierea altor băuturi?
  • Impactul adoptării de practici agricole regenerative - Cum măsurăm impactul asupra biodiversității în urma adoptării de practici agricole regenerative?
  • Reducerea amprentei de carbon - Cum pot IMM-urile să măsoare și raporteze amprenta de carbon (scope 1, 2 și 3)?
  • Reciclarea deșeurilor  - Ce soluții inovatoare există pentru reciclarea deșeurilor medicale/ tehnologice/ electronice?

Membrii AmCham Romania, participanți la Sustaintability Competition, care vor selecta cele mai bune propuneri sunt: Coca-Cola HBC România, Cargill Agricultură, Kimball Electronics, Microsoft Romania, Raiffeisen Bank România și Stericycle România.

Beneficii pentru startup-urile participante

  • Trei idei/proiecte vor fi selectate pentru fiecare dintre cele patru provocări. Ulterior, cea mai relevantă soluție  pentru fiecare provocare va fi aleasă câștigătoare și premiată în cadrul unui eveniment aniversar AmCham30.
  • Startup-urile câștigătoare vor participa la un program de dezvoltare a ideii/ soluției propuse, vor beneficia de workshop- uri de business, dar și de consultare și feedback din partea companiilor participante,  astfel încât să-și poată adapta soluțiile la realitatea provocărilor.
  • La finalul programului, companiile care au propus provocări pot alege să lucreze în continuare alături de startup-urile premiate la AmCham Sustainability Competition, în vederea dezvoltării și implementării soluțiilor.

 

Parallax

Vizualizari
808
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri