Claudiu Zamfir

Antreprenorul Călin Fusu preia conducerea Vivre de la Monica Cadogan

Thumbnail

Călin Fusu, important antreprenor și investitor în startup-uri tech din România, va prelua de la Monica Cadogan funcția de director general (CEO) al magazinului online de mobilă și decorațiuni Vivre, a informat luni compania, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație al platformei de e-commerce pe data de 2 septembrie și va intra în vigoare din 1 octombrie 2021.

În prezent, Călin Fusu este membru al Consiliului de Administrație Vivre Deco SA și fondator   al Neogen SA, o societate pe acțiuni românească ce se ocupă de crearea, achiziționarea și administrarea afacerilor inovatoare, de tehnologie, în special din sectorul online.

Călin Fusu (47 de ani) este originar din Republica Moldova și a absolvit Academia de Studii Economice din București. În 1995 și-a început activitatea investițională ca  equity trader la NCH Capital, iar apoi, în perioda 2000 – 2019, a fondat și condus din poziția de CEO platforma de resurse umane BestJobs. Prin intermediul fondului său de investiții, Neogen Capital, Fusu a mai investit în startup-uri de tehnologie precum: Clever Taxi (actualul Free Now), Casta, Zumzi, Tailent, Avocado.red, Metabeta, Frisbo.

Din februarie 2012, Călin Fusu este cofondator al Vivre Deco SA.

„Vivre este o companie solidă, un brand puternic și valoros, care a câștigat în nouă ani atât încrederea clienților, cât și pe cea a investitorilor. Vom continua să oferim europenilor inspirație și echilibru pentru acasă, prin intermediul tehnologiei, produselor unice și serviciilor adăugate. Obiectivul principal rămâne același, să devenim cel mai important marketplace de home & deco din regiune. Îmi propun să investim în continuare în tehnologie, să venim cu soluții de înaltă calitate și, astfel, să răspundem noilor nevoi și noului stil de viață, care s-a schimbat odată cu pandemia. Am urmărit întotdeauna ca orice investiție să devină lider de piață și, cu acest gând, preiau noul mandat de Director General al Vivre”, a declarat Călin Fusu.

La rândul ei, Monica Cadogan (39), cofondatoare a platformei e-commerce Vivre, și-a anunțat, în 24 august, demisia din funcția de director general (CEO) al companiei Vivre Deco S.A. și depunerea mandatului de administrator pentru societățile Technologies by Vivre SRL si Vivre Logistics SRL, începând cu data de 1 octombrie.

„După 9 ani la conducerea societății, doamna Monica Cadogan intenționează să dea curs altor oportunități antreprenoriale și personale, dar își menține încrederea în evoluția ascendentă a businessului Vivre Deco S.A.” - a anunțat compania.

Ea și-a păstrat pachetul de 45% din acțiunile Vivre, pe care îl deține alături de soțul ei, Oliver Patrick Cadogan, prin intermediul firmei Advisory Delta SRL.

Compania de investiții Neogen, controlată de Călin Fusu, deține 50% din Vivre SA, iar restul de 5% sunt în dreptul programatorului român Nagy Andras Vajda Peter, co-fondator și director de tehnologie (CTO) al magazinului online de mobilă și decorațiuni. Nagy deține și funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Vivre SA.

Compania de e-commerce a încheiat anul 2020 cu venituri din exploatare de 300 de milioane de lei și profit net de 7,4 milioane de lei. De asemenea, Vivre SA avea datorii pe termen scurt de 92,7 milioane de lei și datorii pe termen lung de 16,8 miloane de lei.

Parallax

Vizualizari
8499
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri