Denisa Crăciun

Buzău: Târg de produse alimentare de la mici producători locali

Targ produse

Micii producători români vor participa, în perioada 6-7 mai, la un târg de produse alimentare organizat în județul Buzău.

Producătorii își vor prezenta produsele la evenimentului „Piața Artizanilor – Slow Food & Gourmet Hub”, care va avea loc în comuna buzoiană Berca, pe drumul spre Vulcanii Noroioși din Scorțoasa.

Timp de două zile, vizitatorii pieței vor putea degusta produse tradiționale precum cârnații de Pleșcoi, babic, covrigii de Buzău și alte preparate pregătite de restaurantele pensiunilor din zonă. Totodată, vor găsi legume, fructe, specialități de miere, gemuri, zacuscă, brânzeturi maturate, mezeluri și băuturi artizanale, precum sucurile de fructe. Toți producătorii au în comun o abordare prietenoasă cu mediul și respectarea principiilor slow food.

Piața va găzdui, de asemenea, artiști locali și o expoziție de produse meșteșugărești. Pe lângă expozițiile de produse alimentare și de artă, evenimentul va fi și unul „de familie”, care oferă ateliere pentru copii.

Târgul este organizat de comunitatea Slow Food Buzău Land, în colaborare cu Asociația Ținutul Buzăului (care reprezintă Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului).

Parallax

Vizualizari
2396
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri