Denisa Crăciun

O aplicație românească de gestionare a costurilor și obligațiilor auto atrage o investiție de 450.000 Euro

Thumbnail

O aplicație pentru gestionarea costurilor și obligațiilor auto din România, lansată de un startup clujean în 2021, atrage o investiție de 450.000 de euro de la doi investitori, la o evaluare de 3 milioane de euro, susține compania.

Aplicația românească Autodeal, dezvoltată de startup-ul Riolit Web din Cluj-Napoca, obține o finanțare de 450.000 de euro de la fondul de investiții Mavers Wealth Management și de la Cosmin Țîrvuloiu, în calitate de lead investor, a anunțat vineri startup-ul, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

După această rundă de investiții, dezvoltarea Autodeal se va face în jurul conceptului de Mobility App, prin introducerea de noi funcționalități. În primele 3 luni de la finalizarea rundei de investiții, vor fi disponibile în aplicație servicii de asistență rutieră, servicii de programare în service și pentru ITP. De asemenea, prin intermediul aplicație vor putea fi realizate inclusiv gestiunea devizelor și a plăților aferente acestor servicii, precum și posibilitatea plății în rate a serviciilor achiziționate, susține startup-ul.

„Investiția atrasă pentru dezvoltarea aplicației Autodeal confirmă tendințele de digitalizare accelerată în industriile de asigurări și servicii auto, precum și în instituțiile care gestionează eliberarea documentelor ce permit utilizarea autovehiculelor. Pentru Autodeal, fondurile atrase oferă posibilitatea dezvoltării aplicației de tip one-stop-shop în direcția introducerii de noi servicii și interconectarea partenerilor strategici din industria auto”, spune Sandu Băbășan, partener Autodeal.

De cealaltă parte, Alexandru Boghiu, Managing Partner,  Mavers Wealth Management susține că „la acest moment, Autodeal este cea mai complexă soluție pentru gestionarea costurilor și obligațiilor auto disponibilă în România și are toate atuurile pentru a deveni, în scurt timp, un jucător relevant în piața internațională”.  

În etapa următoare, Autodeal vizează crearea, în cadrul aplicației, a unui marketplace, unde vor fi comercializate, pentru început, anvelope și accesorii auto. Startup-ul se va dezvolta în continuare punând accentul pe sectorul green cars, rent a car (oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a închiria mașini direct din aplicație) și last mile mobility.

„Aplicația mobilă a fost piesa de rezistență în pandemie, când mobilitatea a scăzut și utilizatorii au căutat soluții care să le ofere rezolvări rapide pentru situațiile curente. Deși a pornit ca un trend contextual, adoptarea aplicațiilor mobile va deveni normă în anii următori și va accelera organic, întrucât dezvoltatorii au fost motivați să pună în piață cele mai bune produse, în măsură să convertească inclusiv utilizatorii mai puțin tehnici”, spune Cosmin Țîrvuloiu, lead investor în Autodeal.

Aplicația Autodeal a fost lansată la jumătatea anului 2021 și este dezvoltată de Riolit Web,  companie clujeană înființată în 2019, care vrea să integreze toți jucătorii din segmentul auto într-o singură aplicație.

Aplicația este utilă pentru gestionarea costurilor și obligațiilor auto și digitalizează toate procesele generate de deținerea unui autoturism. De asemenea, permte administrarea cu ușurință și în siguranță, într-un singur loc, a tuturor programărilor și plăților aferente deținerii unui autoturism.

Autodeal integrează permite utilizatorilor setarea de notificări de expirare pentru RCA, ITP, CI și permis de conducere, plata de taxe și amenzi, achiziția de roviniete, achiziția de polițe RCA și asigurări de călătorie.

Până în prezent, dezvoltarea aplicației Autodeal a presupus investiții de peste 200.000 de euro și a fost descărcată de peste 70.000 de ori.

Parallax

Vizualizari
572
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri