Claudiu Zamfir

Aplicația cu care 3 tineri au obținut 1 milion de dolari de la Google și alți investitori

Thumbnail

Trei tineri din SUA au realizat o aplicație pentru liceeni și au obținut o finanțare de 1 milion de dolari de la fondul de investiții Google, GV, și alți investitori.

Aplicația HAGS (Have a great summer - Să ai o vară minunată) este folosită de adolescenții care termină liceul și semnează în anuarul școlii, un obicei răspândit în cultura americană.

Ideea acestei aplicații i-a venit lui Jameel Shivj, în vârstă de 18 ani, din Los Angeles, care, la terminara liceului astă vară, nu a mai avut parte de tradiția semnării anuarului, din cauza pandemiei de coronavirus COVID-19.

Așa că, împreună cu sora sa mai mare, Suraya, și cu un amic, James Dale (19 ani), a realizat Yearbook HAGS, o aplicație prin care liceenii pot semna virtual anuarul (yearbook - în engleză) la terminarea liceului. Aplicația este făcută pe platforma de dezvoltare a Snapchat, SnapKit.

Povestea lor seamănă cu cea a lui Mark Zuckerberg, care a realizat mai întâi un site denumit Facemash, în 2003, când era în anul II de facultate, la Harvard. Site-ul aduna fotografii ale studenților care apăreau pe niște directoare online denumite „face book”, publicate de universitățile din SUA, cu scopul de a ajuta studenții să se cunoască între ei.  

Acum, startup-ul HAGS, cu sediul la New York, se prezintă drept o companie care creează experiențe digitale distractive pentru utilizatorii din generația Z.

Parallax

Vizualizari
3005
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri